Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Karahan açıklaması

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, "Kestane balının Yalova için marka değeri olmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, "Kestane balının Yalova için marka değeri olmasını istiyoruz" dedi.

Karahan, yaptığı açıklamada, Yalova'nın yüzde 60'ının orman olduğuna dikkat çekti. Karahan, orman ekosistemine dayalı bir ormancılığın ilde yapıldığını belirterek, "Arıcılık da neredeyse tamamen orman ekosistemine dayalı. Yalova'da ciddi bir arıcılık eğitimi de var. Arıcılığı yapanlar profesyonel bir şekilde yapıyor. 20 bin adet arı kolonimiz var. Bir de her yıl dışarıdan 7-8 bin kovan geliyor. 15 Mayıstan itibaren dışarıdan arıcılar geliyor. 30 bin koloniyi yönetiyoruz. Türkiye'de kestane balı belirli yerlerde üretiliyor. Bu yüzden kestane balının önemsiyoruz. Kestane balının Yalova için marka değeri olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bal verimini artırmak için çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Karahan, şunları söyledi:

"Yalova'nın ormanlarında eskiden alışıla gelmiş yerlerin yanı sıra toplam 41 tane konaklama yeri tespit ettik. Orman teşkilatı ile görüştük. Gerekirse orman yangın yollarını planlarken konaklama yerlerine yol açılacak. Buna orman teşkilatı ile ortak bir proje diyebiliriz. 41 farklı noktayı dışarıdan gelen ve kendi arıcılarımız kullanacak. Bunun da arıcılığı geliştireceğini düşünüyoruz. 20 bin koloni mevcudumuzun ilerleyen projeksiyonda en az 30 bine çıkması bekleniyor. Bu çalışmalarla hem kalite hem verim artacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber