Taburcu olan hastalar aranıp, memnuniyetleri soruluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 00:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Hastaneleri Kurumu Şırnak Genel Sekreteri Hakan Tokur, kentteki hastanelerde başlattıkları uygulamayla, yatan hastaların taburcu olduktan sonra arandığını ve hastanede verilen hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sorup şikayet ve önerilerini değerlendirmeye aldıklarını söyledi.

2012'nin son saatleri ile 2013 yılının ilk saatlerinde Cizre Devlet Hastanesi'nde hastaları ziyaret eden Hakan Tokur, hastaların yeni yıllarını kutladı. Hasta ziyaretlerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Tokur, yeni yılla birlikte geçen bir yıl içerisinde vatandaşa verilen hizmetleri gözden geçirdiklerini ve ileride daha iyi hizmet vermek için eksiklikleri yerinde görmek amacıyla yılın son gününde bile hastaneleri ziyaret ettiklerini söyledi. Hastane personeli ve doktorların çalışmasıyla hasta sevklerini azalttıklarını belirten Tokur, "Son zamanlarda personellerimiz ve doktorlarımızın elverişli çalışmaları sonucu sevkleri bir nebze olsa da durdurduk. Halkımıza verdiğimiz hizmetin kalitesi yükseldi. Üniversite hastanesinde yapılacak özel işlemlerin haricinde artık diğer bütün tedavileri biz yapıyoruz. Artık dışarıya sevklerimiz azaldı" dedi.

Tokur, ayrıca Şırnak'taki hastanelerde başlattıkları yeni bir uygulama hakkında da bilgi verdi. Hastanelerden taburcu olan hastaların daha sonra aranıp memnuniyetlerinin sorulduğunu söyleyen Tokur, "İlimizdeki hastanelerde kamu hastaneleri sistemine geçildiğinden itibaren Şırnak'taki tüm hastanelerimizde ve sağlık tesislerimizde yeni bir uygulama başladı. Yatıp çıkan hastalarımıza iki üç gün içinde dönüp onların bizden memnun olup olmadığını soruyoruz. Kendilerinden bizlere öneriler var mı, bize karşı eleştirileri var mı diye soruyoruz. Kendimizi daha iyi denetlemek için böyle bir yolu deniyoruz. Hastalarımızın söyledikleri fikirleri, eleştirileri değerlendirmeye alıyoruz ve üstümüze düşeni yapıyoruz. Kamu hastanelerin kurulmasıyla daha iyi bir hizmet verilmektedir. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz ve kadromuza güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber