Yardım kutusunu kırarak içindeki paraları çaldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi Erkaynak Camii'ne giren hırsızlık zanlısı yardım kutusunu kırarak içerisindeki paraları alıp kayıpları karıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre kimliği henüz belirlenemeyen 25 yaşlarındaki hırsızlık zanlısı namaz kılma bahanesiyle camiye girdi. Cami içini kontrol ettikten sonra içeride kimsenin olmadığını anlayan hırsızlık zanlısı, ilk olarak cami içinde bulunan dolapları kontrol etti, ardından da yardım kutusunun bulunduğu alana doğru yöneldi. Kamera kayıtlarından yaptığı hareketler an be an izlenen zanlının, yardım kutusunu yere indirerek kırdıktan sonra önce içinden paraları aldığı daha sonra da kutuyu büyük bir titizlikle yeniden yerine bıraktığı görülüyor.

Yardım kutusu içinden paraları aldıktan sonra çıkış kapısına yönelen hırsız, son bir karar değişikliğiyle yeniden içeri girerek eline geçirdiği eldivenle bu seferde imam odasının camından içeride kimse olup olmadığını kontrol ediyor. İmam odasında kimsenin olmadığını anlayan hırsızlık zanlısı, ilk iş olarak odanın kapısına yönelerek bir müddet buradaki kapıyı zorluyor. Odanın kapısını açamayan hırsızlık zanlısı, daha sonra arkasına bile bakmadan dışarı çıkıp kayıplara karışıyor. Abdest aldıktan sonra camiye gelen cami imamı İlhan İlke, yardım kutusunun boşaldığını fark etmesi üzerine durumu emniyet güçlerine bildirdi.

Cami İmam Hatibi İlhan İlke, ?Müslüman olan bir insan böyle bir şeye nasıl tenezzül edebilir. Özellikle de bu hırsızlık olayını Allah'ın kutsal evinde yapması ya da yapmaları bizleri hayrete düşürüyor.' diyerek ?Son bir ay içinde birçok camimizde bu şekilde hırsızlık olayları meydana geldi. Bizler camilerimizi sabah ezanıyla kapılarını açıyoruz ve yatsı namazından sonra kapıları kilitliyoruz. Bu süre zarfında cami namaz kılmak için yüzlerce insan geliyor. Böyle bir olayın meydana gelmeyeceğini düşündüğümüz esnada hırsızlık olayıyla karşı karşıya kaldık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber