Dolandırıcıların hesabına yatırılan 5 bin tl son anda bloke edildi

Ordu'da kendisini savcı olarak tanıtan kişi, telefonla aradığı 72 yaşındaki Cevat Tatlıcan'a, "Hesap bilgilerin terör örgütünün eline geçmiş seni kurtaracağız" sözlerine inanarak kendisine ait hesaptan 5 bin TL çekip başka bir bankada dolandırıcının verdiği hesaba yatırdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, son anda Tatlıcan'ın yatırdığı parayı bloke ettirirken, dolandırıcının yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Merkeze bağlı Akyazı Mahallesi'nde oturan, emekli Cevat Tatlıcan, telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıtan kişinin, "Bilgilerin terör örgütünün eline geçmiş seni kurtaracağız. Bize yardım yapman gerekiyor" sözlerine inanarak hesap cüzdanıyla birlikte dolandırıcının verdiği hesaba para yatırmak için bankaya gitti. Tatlıcan'ın telefon konuşmalarından şüphelenerek telaşlı halde evden çıkması üzerine ailesi polisi arayarak yardım istedi. Cevat Tatlıcan'ın eşgali polis telsizinden tüm birimlere anonsla bildirilirken, bankalar ve ATM'lerin bulunduğu yerlere de ekip yönlendirildi. Polisin çabasına rağmen Tatlıcan, kent merkezindeki bir bankada bulunan hesabından 5 bin TL çekerek telefondaki kişinin isteği üzerine verilen hesaba parayı yatırdı. Polisin bankadan çıkarken bulduğu Tatlıcan'a dolandırıldığı anlatıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın da talimatları doğrultusunda dolandırıcının hesabına yatırılan para banka tarafından bloke edildi.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Cevat Tatlıcan'ın yatırdığı paranın hesabına iade edileceği belirtildi. Cevat Tatlıcan telefonla arandığını ve verilen hesaba para yatırdığını, polis bankaya gelince dolandırıldığını anladığını söyledi. Tatlıcan, olayla ilgili ifade vermek üzere karakola götürülürken, dolandırıcının hangi ilde olduğu ve kimliğinin tespiti için polis soruşturma başlatıldı. - Ordu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber