Okul koridorunda öğretmenini bıçakladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 12:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okul koridorunda öğretmenini bıçakladı

ERZURUM'daki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni İhsan Tetikçi, geç kaldığı için idareden 'derse kabul kağıdı' getirmesini istediği öğrencisi 17 yaşındaki Ö.Ç.

tarafından bıçaklandı.

Olay bugün saat 10.30 sıralarında merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde meydana geldi. Meslek dersleri öğretmeni İhsan Tetikçi, 11-F sınıfında ders anlatırken kapıyı açıp içeri girmek isteyen Ö.Ç.'den okul idaresinden 'derse kabul kağıdı' getirmesini istedi. Öğretmenin isteğini dikkate almayarak sırasında oturan Ö.Ç. teneffüs zili çaldığında, üzerinde taşıdığı bıçağı çekerek koridorda yürüyen öğretmen İhsan Tetikçi'ye saldırdı. Öğretmenini sağ bacağından bıçaklayan Ö.Ç., kargaşadan yararlanarak kaçtı.

İhbar üzerine okula çok sayıda polis ile bir ambulans geldi. İlk müdahale okulda yapılan öğretmen İhsan Tetikçi, ambulansla Palandöken Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Polis olaydan sonra kaçan Ö.Ç.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

YAKALANDI

Erzurum'daki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni İhsan Tetikçi'yi bıçakladıktan sonra kaçan öğrencisi 17 yaşındaki Ö.Ç., polis tarafından okul çevesinde dolaşırken yakalanıp gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Palandöken Devlet Hastanesi'ne götürülen Ö.Ç., daha sonra ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÖĞRETMEN, BIÇAKLAYAN ÖĞRENCİSİNİ ANLATTI

Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni İhsan Tetikçi ise öğrencinin kendisini bıçaklarken, "Niye yok yazdın" diye bağırdığını söyledi. Öğrencinin 20 dakika derse geç geldiğini ve problemli olduğunu anlatan Tetikçi, Palandöken Devlet Hastanesi'nde yapılan tıbbi müdahalenin ardından taburcu edildi. Öğretmen arkadaşlarının kollarında hastaneden çıkan İhsan Tetikçi, şunları söyledi:

"Desten çıktıktan sonra oldu. Çoçuk suç işlemekten hoşlanıyor galiba. 11'inci sınıfa kadar malesef gelmiş. Cezalar ve haklar olmazsa böyle olur. Genelde öğrenci hakları fazla oldu, çocuklar cesaret buluyor. Öğretmen ile öğrenci hakları birbirine karıştı. Öğretmenler devamlı talebelerden korkmaya başladı şimdi. Türkiye'de umumi durum böyle malesef. Buna tedbir alınmalı. Tamam onun da hakkı olsun ama öğretmenin hakkı korunsun. Çocuklar şimdi öğretmenlere karşı rahatlıkla saldırabilir, cesaret edebilirler. Çete kurabilirler. Bunun caydırıcı bir cezası olması lazım. Yönetmelikler tekrar gözden geçirilmeli. Yönetmelikler adam öldürdükten sonra birşey yapabiliyor. Özgürlüğün bir sınırı var yani. Batı ülkelerindeki dengeleri yakalamalı. Böyle olmaz, şikayetçi oldum. Hiçbir problemim yok benim öğrenciyle. 'Okulumuz adına, Türk eğitimi adına üzüntü verici bir şey. Eğitimiz çocukların ne hale geldiğini, aynen bahçıvanın ağaç yetiştirdiği gibi dikenlerini alalım meyve versin diye biz onlarla uğraşırken maalesef çocuklar bizi öldürmeye bile kastedebiliyorlar. Yazık günah. Tekrar haklar gözden geçirilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber