Doğubayazıt Belediye Başkanı serbest bırakıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ocak 2013 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK-KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Doğubayazıt'ta daha önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, belediye meclis üyesi Nazan Bağlan Söğüt, BDP ilçe yöneticisi Mehmet Birdal, BDP üyesi Ahmet Utuş, İsa Karahan gözaltına alındı. Polis Belediye Başkanı Korkmaz'ın odası ile basın biriminde yaptığı aramalar sonrasında bazı dosya ve hard disklere el koydu.

Belediye Başkanı Korkmaz ve beraberindekilere sağlık raporu alınarak adliyeye sevk edildi. Operasyonlara tepki gösteren bir grup adliye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Belediye Başkan Vekili Ekrem Müftüoğlu yaptığı açıklamada ''Belediye başkanımız ve 5 arkadaşımız şu an gözaltında. Bir yandan görüşmeler başlarken, bir yandan da operasyonla seçilmişlerin gözaltına alınması düşündürücü. Bizler yaşanan bu operasyonu kınıyor ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.'' dedi.

5 kişi savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

"PARTİ TOPLANTILARINDA KCK FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLÜYORDU"

Belediye Başkanı Canan Korkmaz, 20 Aralık 2012'de Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen PKK/KCK terör örgütü davasına izleyici olarak katılmıştı. Bu davanın sanıklarından Ajda İnci Doğubayazıt'ta PKK/KCK ile BDP'nin arasındaki ilişkiyle ilgili olarak önemli itiraflarda bulunmuştu. Ajda isimli sanığın iddianameye yansıyan ifadelerinde BDP'nin KCK'yle olan bağlantısı dile getirmişti. Buna göre, BDP, partinin siyasi toplantısı görünümünde KCK toplantıları yaptığı iddia ediliyor. Ajda İnci bu toplantılardan bir tanesine kendisinin de katıldığı itirafında bulunuyor. İddianamede ayrıca Doğubayazıt'ta kurulan "Demokratik Çözüm Çadırı'nda" sivil itaatsizlik eylemlerin yanı sıra KCK toplantılarının da yapıldığı belirtiliyor.

Davaya ilişkin diğer bir iddia ise 2011 milletvekili seçimi döneminde vatandaşların baskı altına alınarak BDP'ye oy vermeye zorlanmaları yönünde. İddianameye göre tutuklu sanık Aydın Alkan, seçim sonrası ilçe merkezinde ve köylerdeki seçim sandıklarıyla ilgili davanın diğer sanıklarından bilgi aldığı tape kayıtlarına yansımıştı.


AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, Doğubayazıt Belediye Başkanı BDP'li Canan Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Polisler, sabahın erken saatlerinde Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın evine, Belediye, ve dört ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye ve ikametlerde arama yapan polis, Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Belediye Meclis Üyesi Nazan Bağlan Söğüt ile BDP ilçe yöneticisi Mehmet Birdal, BDP'li Ahmet Utuş, İsa Karahan'ı gözaltına aldı. Başkan Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, Uluyol Polis Karakoluna götürüldü. Belediyede aramalar sürerken, Belediye Başkanı Canan Korkmaz ile Belediye Meclis Üyesi Nazan Bağlan Söğüt adliyeye sevk edildi. Adliye önünde basın açıklaması yapan Belediye çalışanları ve BDP'liler yapılan operasyonu kınadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber