İİBF'lilerin talepleri DPB'ye taşındı

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen İİBF Mezunları 2012-2014 Mücadele Grubu’nun 2 günlük Ankara programı yoğun geçti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2013 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İİBF'lilerin talepleri DPB'ye taşındı

İİBF Mezunları 2012-2014 Mücadele Grubu daha önce Türk Büro Sen'i ziyaret etmişti. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen İİBF Mezunları 2012-2014 Mücadele Grubu'nun 2 günlük Ankara programı yoğun geçti. Bilindiği gibi 350 bin İİBF mezunu işsiz. Üniversitelerden lisans mezunu olan ve istihdam bekleyen sayısal olarak en büyük grubu oluşturuyor. Bu okul mezunlarının kamuya istihdamlarında hakettikleri kadrolar başka meslek grupları tarafında dolduruluyor. Bu nedenle de her yıl işsiz akedemi mezunu İİBF'liler sayısı artıyor.

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık Ve AKP Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ile görüşüp sorunlarını ifade etme şansı bulduklarını belirten grup, AKP Grup Başkanvekilleri Ahmet Aydın'a da rapor sundular.

“Ciddi Planlamalar Yapılmıyor”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk İle görüşen grup, Türkiye Kamu-Sen'den de destek beklediklerini ifade etti.

Türkiye'de genç işsizlik oranının cidddi boyutlara ulaştığını ve hükümetin bu konuda ciddi planlamalar yapması gerektiğini belirten Koncuk, “Türkiye'de bütçe genç istihdama yönelik olmalıdır. Başbakan hazine dolu diyor. Şayet hazine doluysa bunu işsizlik için kullanalım. Bir yere 5 kişi alınacaksa sayıyı artırıp, istihdamı sağlayalım. Genç işsizler için istihdam alanı yaratılmalıdır.her genç kendi alanında mutlu olmalıdır. Yüksek Öğretim politikalarını da eleştirmek gerek, şayet sıkıntılar bu denli büyükse neden hala İİBF açmaya devam ediyorsun. Ne yazık ki, Yüksek Öğretim politikaları ve insan kaynaklarını değerlendirme noktasında ciddi bir planlama içinde değiliz. Türkiye Kamu-Sen olarak elinizden gelen desteği vereceğiz.”

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'un da yer aldığı görüşme İİİBF'lilerin İsmail Koncuk'a teşekkür etmesiyle bitti.

Devlet Personel Başkanlığı Ziyareti

İİBF'liler Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Başkan Yardımcısı Enes Polat ile görüştü.

İİBF 2012 Mezunları 2012-2014 Mücadele Grubunu Özkan Işık, Şehmuz Demir, Muharrem Karakoç, Zülfikar Yaşa, Adalet Ögeday, Tuğçe Akdoğan ve Özgün Atalay temsil etti.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na sorunlarını ileten grup; “350 bin mezunumuz var ama açılan kadro sayısı sadece 722. VHKİ kadrosuna sadece önlisanslar alınıyor. Bize de bu kadrolarda yer açılmasını istiyoruz. Biz Devlet Personel Başkanlığı'ndan, sorunlarımızın kurumlara iletilmesini, bizler için de kadro açılmasını istiyoruz. 4001 kadrolarına kendi ihtisas alanlarının dışında atamaların yapılmasını istemiyoruz. Herkes kendi alanında çalışsın” dedi

Kumbuzoğlu, “Mücadelenizde haklısınız, öncelikle size bir vizyon çizmek lazım. İİBF çok güzel bir bölüm. Devlet, kurumların uzmanlaşmasını istiyor bu yüzdende uzman kadroları açıyor.Sizin de hedefiniz bu olmalı. Bizim görevimiz ise, kamu kurumlarında dengeyi sağlamak. Sorunlarınızı kurumlara ileteceğiz. Biz de sizin kadro mücadeleniz için gerekli desteği vereceğiz. Faaliyetlerinizi yürütmeye devam edin” dedi.

Devlet Personel Başkan Yardımcısı Enes Polat ise, kurumlarla görüşürken İİBF'lilerin hassasiyetine dikkat edeceklerini belirterek, “KPSS genel yetenek ve genel kültür oluşan bir sınav şekli. Biz belli okul mezunları belli kadrolara atansın dersek yerleşemeyenlerde 'biz giremiyoruz' diyecekler. Biz bu dengeyi sağlayıp sizin için de elimizden geleni yapacacağız. Personel ihtiyacı olan kurumlara İİBF kadrolarını önereceğiz” dedi.

İİBF 2012-2014 Mücadele Grubu sözcüsü Adalet Ögaday, kendilerine destek olan Devlet Personel Başkanına, Milletvekillerine ve Sendika Başkanlarına teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber