Kameraya yakalanan hırsızların suç kaydı sayısı şaşırttı

Adapazarı şehir merkezinde bir mağazadan ayakkabı çalarken kameraya yakalanan 3 şüphelinin yapılan incelemesinde çıkan suc kayıtları polisi bile şaşırttı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ocak 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kameraya yakalanan hırsızların suç kaydı sayısı şaşırttı

Adapazarı şehir merkezinde bir mağazadan ayakkabı çalarken kameraya yakalanan 3 şüphelinin yapılan incelemesinde çıkan suc kayıtları polisi bile şaşırttı. Şüphelilerden 57 yaşındaki Çakır K.'nın 96, 21 yaşındaki Ceylan K.'nın 112, 24 yaşındaki Orhan K.'nın ise 114 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Geçen 2 Ocak Çarşamba Günü Adapazarı Bosna Caddesi'ndeki bir mağazaya gelen Çakır K. ve Ceylan K. adlı kadınlarla akrabaları Orhan K. ayakkabıları incelemeye başladı. Mağaza görevlisi yardım etmek için yanlarına gelince, Orhan K. görevliyi çağırarak onunla birlikte bir başka reyondaki ayakkabıları incelemeye başladı.

Bu sırada yalnız kalan iki kadın 150 TL değerindeki ayakkabıyı çantalarına koydu. Bir süre daha mağazada gezen 3 kişi kapıdan çıkarken, çantalarındaki ayakkabının fark edilmemesi için ilginç bir yola başvurdu. Şüphelilerden Ceylan K. giriş kapısının hemen yanındaki reyonda bulunan bir ayakkabıyı alarak kapıdan dışarı çıktı ve beraberindekilere gösterir gibi yaptı. Alarm sesini duyan görevliler dışarı çıkınca, bu ayakkabıyı teslim eden şüpheliler çantalarındaki 150 TL değerindeki ayakkabıyla birlikte 06 plakalı otomobile binerek caddeden uzaklaştı.

Mağaza çalışanlarının daha sonra ayakkabının çalındığını fark ederek durumu polise bildirmesi üzerine güvenlik kameraları incelendiğinde plakası belirlenen araç dün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde durduruldu. Aynı araçta bulunan 3 zanlı gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde, bu tür hırsızlık olaylarında uzmanlaştıkları anlaşılan şüphelilerden Çakır K.'nın 96, Ceylan K.'nın 112, Orhan K.nın ise 114 suçtan kaydının bulunduğu, Orhan K.'nın ayrıca da 8 ayrı suçtan aranmasının olduğu tespit edildi. Üç kişi sorgulamalarının ardından adliyeye sevkedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber