Erdoğan'a çocuk yuvası sorusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2005 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Züheyir Amber, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, çocuk yuvalarıyla ilgili bildiklerini sordu. Amber, Başbakan Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Erdoğan'ın bir beyanatında ''Çocuk yuvalarında olan iğrençliklerle ilgili bildiklerim var'' dediğini ileri sürerek, konuyla ilgili bildiklerini açıklamasını istedi. Amber, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bundan sonra kız yurtlarında niçin erkek yönetici atanmayacağını ifade ediyorsunuz? Bu bildikleriniz ile ima etmek istediğiniz konular cinsel taciz, hırsızlık ise; bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulundunuz mu? Hükümet olduğunuzda her fırsatta (Her hükümet istediği kadroları ile çalışır, biz kendi ekibimizi kuruyoruz) derken, Malatya'ya atamış olduğunuz ve daha önce birçok sefer soruşturma ve tahkikat geçirmiş olan müdürünüz bu ekibinize dahil mi?''

Amber, ayrıca Belçika'da adam kaçırma olayından dolayı gözaltına alınan Başbakanlık Basın ve Halkla ilişkiler Müşaviri hakkındaki son bilgileri de öğrenmek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber