Nüfus cüzdanı fotokopisiyle adına 2 telefon hattı cıkartmışlar

46 yaşındaki Cihan Akyel, hiç gitmediği İstanbul'da nüfus cüzdanı fotokopisini ele geçiren kişilerce adına alınan iki telefon hattından 2 bin 500 TL borç çıkartılınca, ne yapacağını şaşırdı.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 07 Ocak 2013 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nüfus cüzdanı fotokopisiyle adına 2 telefon hattı cıkartmışlar

ADAPAZARI'nda yaşayan 46 yaşındaki Cihan Akyel, hiç gitmediği İstanbul'da nüfus cüzdanı fotokopisini ele geçiren kişilerce adına alınan iki telefon hattından 2 bin 500 TL borç çıkartılınca, ne yapacağını şaşırdı.

Adapazarı'nda bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Cihan Akyel, 1980 yılında Ordu'dan ailesiyle gelerek Adapazarı'na yerleştiklerini, İstanbul'a da hiç gitmediğini söyledi. Adına telefon hattı çıkartıldığını ve borcu bulunduğunu GSM şirketinin avukatı olduğunu söyleyen kişinin kendisini aramasıyla öğrendiğini belirten Cihan Akyel, “Ben kendi halimde işimde gücümde yaşayan bir kişiyim. Hayatımda İstanbul'a gitmedim. İstanbul Ümraniye Karabekir Mahallesi olarak adres gösterilerek benim TC kimlik numaram olmayan nüfusumla 2 cep telefonu hattı alınmış. 2 bin 500 TL borcu olduğumu beni arayan avukat söyledi. Hayatımda borç yapmayı sevmem. Böyle bir telefon da almadım, kullanmadım. Nüfus cüzdanımı hayatımda hiç kaybetmedim, hiçbir yere nüfus cüzdan fotokopimi de vermedim. Kim nereden, nasıl buldu anlamış değilim" dedi.

Telefon şirketinden belgeleri alıp Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ve ödeme için de itiraz dilekçesi verdiğini belirten Cihan Akyel, "Sürekli beni telefonla arıyorlar, borcun ödenmesi isteniyor. Psikolojim bozuldu. Adaletin biran önce tecelli etmesini bekliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber