'Bebek Dostu' sağlık kuruluşlarına ödül

Haber Giriş : 08 Kasım 2005 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın "Bebek Dostu Hastaneler" projesi kapsamında, başarılı çalışmalar yürüten 22 ilin valisi ödüllendirilecek. Aynı proje çerçevesinde 37 hastanenin başhekimi ile kadın doğum ve çocuk sağlığı uzmanlarına da plaket verilecek.

Yarın Ankara'da, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond Mcloughney'ın de katılacağı "Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Ödül Töreni" düzenlenecek.

Akdağ ve Mcloughney'in birer konuşma yapacağı törende, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürü Rıfat Köse de, Türkiye'de anne ve çocuk sağlığı konusunda geniş kapsamlı bir bilgi sunacak.

Törende, valilerine bebek dostu ödülü verilecek iller şunlar:

Çankırı, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Afyonkarahisar, Kastamonu, Kahramanmaraş, Niğde, Ordu, Rize, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van, Tekirdağ, Yozgat, Karaman, Edirne, Muğla, Uşak ve Ankara.

Ayrıca, Ankara, Afyonkarahisar, Muğla, Uşak, Konya, Yozgat, Kastamonu, Denizli, Çankırı, Sinop ve Çorum'daki 37 hastanenin başhekimi, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanına plaket verilecek.

Bu illerde anne sütüyle ilgili çalışma yapan 12 hastanenin başhekimi ile ebe ve hemşirelerine de ödül verilecek törene, 81 ilin sağlık müdürü de katılacak.

Sağlık Bakanlığı'nın "Bebek Dostu Hastaneler" projesi kapsamında, anne sütü, takvime uygun aşılama, anne ve çocuk sağlığı ile ilgili üst düzey sağlık hizmeti veren sağlık kuruluşları teşvik ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber