Şehit yakınları: Bu kan bitecekse görüşsünler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Güluçar Artık sabahları şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, Kürt sorununun çözümü ve terörün bitmesi için Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere destek vererek “Bu kan bitecekse görüşsünler. Bu görüşmeleri istemeyenin vatandaşlığından şüphe ederim” dedi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda jandarma uzman çavuş olarak görev yaparken 2001'de Diyarbakır kırsalında operasyon sırasında PKK ile girilen çatışmada dizinden vurulan Güluçar, gazi oldu. Güluçar, “Biz bu süreçte artık terör olaylarından dolayı sabahları şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz. Bu terörü bir an önce bitirsinler. Tüm şehit aileleri ve gaziler olarak terörün bitmesi, akan kanın durması için, bir an önce birtakım adımların atılmasını istiyoruz” diye konuştu. Öcalan ile görüşülmesinde bir sakınca görmediklerini ifade eden Güluçar, “Devletin istihbarat ekibi bir teröristle bile saatlerce görüşebiliyor. Bu olaya böyle bakıp polemik haline getirmemek lazım. Terörün bitmesini istemeyen insanlar bizim iyiliğimizi istemeyen insanlardır. Bu süreçte hep beraber üzerimize düşeni yapıp ülkemizi terör belasından kurtarmamız gerekiyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber