Bu da YÖK'ün Wikileaks'i...

Redhack, YÖK'ün internet sitesini hackledi, 60 bin belgeyi ele geçirdi. İddialara göre, öğrenci harç paraları karşılığında bankalar rektörlere lüks otomobil aldı...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkan YILMAZER

YÖK'ün web sitesine saldıran Hacker Platformu Redhack, bazı üniversitelerle ilgili yürütülen yolsuzluk soruşturmalarına ait belgeleri yayınladı. Toplam 60 bin belgenin ellerinde bulunduğunu açıklayan Redhack, soruşturma dokümanlarını twitterda paylaştı... İşte o iddialar:

- HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (499 sayfa): Üniversiteye bağlı Onkoloji Hastanesi için alınan ancak kullanılamayan ekipmanlarla ilgili öğretim üyelerine yönelik disiplin ve ceza soruşturmasının belgeleri yayınlandı. Prostat kanseri tedavisinde kullanılan cihazın da bulunduğu 171 kalem ekipmanın, firmanın sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmemesine rağmen atıl kalması kalması sorgulandı. Hijyenik klimaların aykırı fiziksel koşullarda üç yıl bekletilmesi sebebiyle kullanılamaz hale geldiği, bu yüzden kemik iliği ünitesinde hasta kabul edilemediğine dikkat çekildi.

- GİRESUN ÜNİVERSİTESİ (294 sayfa): Merkezi Araştırma Laboratuvarı Kurulumu projesi kapsamında gerçekleştirilen makine alımında usulsüzlük yapılarak, henüz kurulum yapılmadan 664 bin 340 TL'nin neden ödendiği sorgulandı. 13 kalem techizat alımı için tahsis edilen 2 milyon 832 bin TL'lik ödeneğin tamamının 9 kalem için kullanılması, kalan 4 cihazın ayrı bir parayla alınması soruşturuldu.

- ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (776): Öğrencilerin harç tahsilatları ve üniversite yapılan ödemelerin ilgili banka aracılığıyla yapılması karşılığında üniversite bütçesine aktarılması gereken 535 bin TL'nin Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı'na aktarılması. Temizlik ihalesinde maliyet fiyatlarının firma tarafından çok yüksek tutulduğu, bu yaklaşık 3 milyon TL'lik kamu zararının bulunduğu iddiaları araştırıldı.

SAHTE DİPLOMAYLA BÖLÜM BAŞKANLIĞI

- GAZİ ÜNİVERSİTESİ (459 sayfa): Atatürk Orman Çiftliği arazisinin konut ve iş merkezi yapılmak üzere satışa çıkarılmasında ihale süreciyle ilgili ileri sürülen iddialar araştırılmış.

- KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ (396 sayfa): Sahte diplomalı bir kişinin bir öğretim görevliliğine kabulü ve bölüm başkanı yapılması, evraktaki sahteciliğin tespit edilememesi iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma belgeler arasında yer aldı.

- ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (241 sayfa): SİT alanı içerisinde Araştırma Uygulama Hastanesi bahçesinde montajlanan mobil bir kantinin yetkililerce durdurulması ve kamu zararı oluşması iddialarına ilişkin belgeler.

Promosyonla rektöre Auidi

- FIRAT ÜNİVERSİTESİ (216 sayfa): Promosyon bedeli olarak elde edilmesi gereken paranın üniversite hesabına 162 bin 164 lira eksik yatırıldığı, üniversitenin faiz geliri kaybının bir milyon 884 bin 335 TL olduğu belirlendi. Raporda, bankanın hibe ettiği Audi-A8 Long 3.0 TDİ QUAT model otomobil dışındaki promosyon bedellerinin üniversite muhasebe kayıtlarında görünmediği tespitine de yer veriliyor.

Fırat Üniversitesi eski rektörünün öğrenci harçlarının yatırıldığı bankadan alınan promosyon ile aldığı iddia edilen 480 bin TL'lik Audi-A8 Long 3.0 TDİ QUAT model otomobil Türkiye'nin pahalı araçlarından...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber