Enflasyon hedefinin gerçekleşmesi bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2005 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merkez Bankası, yılın son iki ayında olağanüstü bir gelişme olmadığı taktirde, 2005 yılı sonunda enflasyonun hedef dahilinde gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "Ekim ayı Enflasyonu ve Görünüm" değerlendirildi.

Açıklamada, daha sonraki aylarda zaman zaman dalgalanmalar görülebilecekse de, geçici faktörlerden arındırılmış temel enflasyon eğiliminin düşüş yönünde olacağının öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bugünkü bilgiler ışığında, önümüzdeki dönemde kısa vadeli faizlerin yönünün aşağı olma olasılığının yukarı olma olasılığına kıyasla daha fazla olduğu, ancak sabit kalma olasılığının da önceki dönemlere kıyasla giderek arttığı ifade edilebilir.

Enflasyonun ana eğiliminin orta vadeli hedeflerin gerektirdiği düzeyin üzerinde seyretmesi, talep koşullarının enflasyondaki düşüş sürecine verdiği desteğin geçtiğimiz üç yıla kıyasla azalmış olması, hizmet enflasyonundaki katılık, uluslararası likidite koşullarına dair belirsizlikler ve petrol fiyatlarının ikincil etkilerine ilişkin kaygılar, söz konusu yön hakkındaki ifadenin netliğini engellemektedir.

Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde enflasyon görünümüne ilişkin açıklanacak her türlü yeni veri ve haberin, Merkez Bankası'nın geleceğe yönelik duruşunu tekrar gözden geçirmesine neden olacağı özenle vurgulanmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber