İstanbul Üniversitesi'nden 'RedHack' açıklaması

Hacker grubu RedHack'in YÖK'ün web sitesini hack'ledikten sonra yayınladığı belgelerde adı geçen İstanbul Üniversitesi, belgelerle ilgili yapılan haberlerde yer alan bilgilerin doğru olmadığını ve yanıltıcı olduğunu açıkladı.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 09 Ocak 2013 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi'nden, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ''Medyada 'RedHack'in Yayımladığı Belgeler' doğrultusunda İstanbul Üniversitesi ile ilgili yayımlanan haberlerde yer alan bilgiler kesinlikle doğru değil ve yanıltıcıdır'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

''İstanbul Üniversitesi ile ilgili yayımlanan haberlere konu olan 2009 yılına ait belgeler üzerinde Sayıştay denetçileri tarafından tam inceleme yapılmıştır. İnceleme ile ilgili olarak Sayıştay'a yazılı ve belgeli açıklamalar yapılmıştır. Sayıştay 3. Daire tarafından yapılan inceleme neticesinde "Yapılan harcamaların usulüne uygun olduğu" Sayıştay ilamı ile anlaşılmıştır.

Haberlerde geçen 6 adet Passat ve 1 adet BMW marka araç İstanbul Üniversitesi'ne hibe edilmiştir. Bu araçlar İstanbul Üniversitesi'ne aittir. Araçlar için Maliye Bakanlığı'na yazı yazılmış ve 3 adet Passat ve 1 adet BMW marka araç Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Üniversitesi Taşıt Cetveli'ne (T Cetveli) kayıt edilmiştir. Diğer 3 adet Passat marka aracın ise bütçe olanakları nedeniyle İstanbul Üniversitesi T Cetveli'ne kayıt işlemleri 2013 yılında gerçekleştirilecektir.

Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Üniversitesi Taşıt Cetveli'ne kaydedilen BMW marka aracın ruhsatı.

Haberlerde yer alan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin otoparkları, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri tarafından işletilmektedir. İÜ Sosyal Tesisleri tarafından 2009-2012 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi'nin bütçesine kira geliri olarak toplam 4 milyon 439 bin 333 TL yatırılmıştır. İÜ Sosyal Tesisleri'nin kira gelirleri ve kârı yıllık olarak İstanbul Üniversitesi'nin bütçesine aktarılmaktadır.''

YÖK'ÜN GİZLİ BELGELERİNE REDHACK!

2013 yılına girdiğimiz saatlerde ODTÜ'lü öğrencilere destek için Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) hackleyen RedHack, ikinci kez YÖK'ü hedef seçmişti.

YÖK'ün internet sitesini hackleyen RedHack, bazı üniversitelerle ilgili yürütülen yolsuzluk soruşturmalarına ait belgeleri yayınlamıştı.

YÖK'ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr'i hackleyen grup aralarında gizli ibaresi bulunan üniversitelere ait 60 bin belgeyi ele geçirmişti.

YÖK'e yapılan ihbarlar ve üniversitelerin yaptığı ihalelere kadar pek çok belgelerde, öğrenci harç paraları karşılığında bankaların rektörlere lüks otomobil aldığı iddiası da vardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber