KPSS puanı hesaplanmayan aday ÖSYM'ye dava açtı

Sınav salonu görevlilerinin hatası nedeniyle cevap kağıdı ayrı kurye ile gönderildiği için KPSS puanı hesaplanmayan aday, ÖSYM'ye dava açtı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS puanı hesaplanmayan aday ÖSYM'ye dava açtı

22 Eylül 2012 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS önlisans sınavına Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde katılan aday, sonuçlar açıklandığında sınavının geçersiz sayıldığını görünce şok oldu.

ÖSYM: Sınav evrakları eksiksiz teslim edilmemiş

Sınavının geçersiz sayıldığına ilişkin uyarıyı gören aday, ÖSYM'ye dilekçe ile başvurarak gerekçesini sordu. ÖSYM ise adaya verdiği resmi cevapta "sınav evraklarının salon görevlilerine eksiksiz bir şekilde teslim edilmemesi gerekçesiyle sınavın geçersiz sayıldığını" belirtti.

ÖSYM memurları: Sınav evrakları eksiksiz ama ayrı kurye ile geldi

Sınav evraklarını eksiksiz olarak verdiğinden emin olan aday ÖSYM'ye giderek bizzat bilgi aldı. ÖSYM'de çalışan memurlar tarafından adaya "sizinle aynı salonda sınava giren kişilerin cevap kağıtlarının tek bir sınav zarfı içinde merkezlerine ulaştı. Ancak sizin cevap kağıdınız daha sonra ayrı bir zarf içinde kurye ile merkeze ulaştırıldığı için sınavınız geçersiz sayıldı." şeklinde bilgi verildi.

Aday: Benim kusurum yok!

Cevap kağıdımı sınav bitiminde salonda bulunan görevliye teslim ederek salondan ayrıldım. Sınav kağıtlarının salon görevlilerince teslim alındığına dair bir belge düzenlenmediği için kağıdımı teslim ettiğime dair bir belge almadım. Böyle bir belge o belgeyi alıp, sınav salonundan öyle çıkardım.

ÖSYM'nin resmi cevabı ile ÖSYM memurlarının cevapları bile çelişiyor. Cevap kağıdımın aynı salonda sınava giren diğer adaylardan ayrı olarak kapalı bir zarf içinde kuryeyle ÖSYM'ye gönderilmesinde benim bir kusurum yoktur.

ÖSYM'ye dava açtı

Puanı hesaplanmayan aday "Sınava iyi hazırlandım, kopya çekmedim, başkasını yerime de sokmadım, evraklarımı eksiksiz verdim ama salon görevlileri yüzünden puanım yok. Sınavımın geçersiz sayılmasına ilişkin işlemin iptali için idare mahkemesine dava açtım." diyerek tepkisini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber