Başbakan'dan 'online' açılış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2005 02:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hükümetinin özelleştirme konusunda çok başarılı somut adımlar attığını belirterek, "Türkiye'nin bir tek kuruşunu heba etmeden istikrar ortamını mutlaka sürdüreceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Danone Lüleburgaz Fabrikası'nın Çırağan Otel'ndeki online açılış törenine katıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker ile Groupe Danone Başkan Yardımcısı ve CEO'su Jacques Vincent'nin de hazır bulunduğu törende konuşan Erdoğan, "İstanbul'dan online olarak Lüleburgaz'daki fabrikanın açılışını yapıyoruz. Artık açılışlara yetişmekte zorlanıyoruz. Geçen gün aynı şekilde Gaziantep'te uydu aracılığıyla canlı yayında baraj, gölet ve bir çok sulama tesisinin açılışını aynı sistemle gerçekleştirdik. Her biri tek başına önemli birer yatırım olan bu tesisleri ancak toplu olarak hizmete açabiliyoruz. Artık Türkiye'nin dört bir yanında yatırımların nasıl hızla yayıldığını herkes görüyor. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz Danone Lüleburgaz Fabrikası da bu büyük yatırımlardan bir tanesi. Açtığımız her bir tesis daha fazla rekabet, daha fazla istihdam ve daha fazla kalite demektir. Artık önünü görebilen, artık huzur ve istikrar içinde hızla büyüyen bir Türkiye var" dedi.

Erdoğan, ekonomide, siyasette, kamu hizmetleri ve idaresinde çağı yakalayarak istikrar alanını oluşturabilmek, istikrar ortamını oluşturabilmek adına çok önemli adımlar attıklarını belirterek, "Bu sayede ülkemiz son 3 yılda önemli bir değişiklik yaşayarak büyük kazanımlar elde etmiştir. Ülkemizde ekonomide, eğitimde, tarımda, ulaşımda, enerjide, toplu konutta çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiye dayalı yüksek standartları yakalamak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakma yolunda hızla koşmaya devam ediyoruz. Ülkemizde inançla, dürüst ve verimli çalışmayla neler yapabileceğimizi 3 yıllık süreçte bütün dünyaya gösterme fırsatını bulduk" diye konuştu.

Özelleştirme konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye'de bu konunun yıllarca tartışıldığını söyledi. Erdoğan, "Özelleştirme konuşuldu ama icraata gelince bir şey yok. Özelleştirme konusunda AK Parti hükümeti çok başarılı somut adımlar attı. Özelleştirmede yakaladığımız rakamlar her kesimin takdirini toplamıştır. Sadece o kurumun birilerine satışı değil, o ana kadar o kurum Türkiye'ye, Türk milletine yükken teknolojiyle ilgili dünyadaki gelişmeleri takip edemezken bu eli değiştirdikten sonra o kurumun havası değişiyor. Biz İzmit'te SEKA'yı boşuna kapatmadık. Modern teknonoji kağıt sanayiinde nerelerde, bizim SEKA tesislerimiz her yıl 30 trilyon eksi. Cayır cayır millet para kazanırken, orada para kaybediyorduk. "Nasıl satarsınız" diyenler bu gerçeği göremiyorlardı. Biz bu gerçeği ispatlıyoruz. O rakamlara bir iki daha katlasanız, yenisini kurarsınız. Bırakın devlet kurmasın, özel sektör kursun. Devlet denetlesin, düzenlesin. Oturduğu yerde alsın vergisini, yapacağı hizmeti yapsın. Devlete yakışan budur" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Gelişmiş ülkeler bunu yapıyor. Artık biz bu rekabetin dışında kalamayız. Hükümet olarak bundan sonra kendimize koyduğumuz hedefler doğrultusunda canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Son 3 yılda ortlama büyüme hızımız yüzde 8'dir, bu yıl yüzde 5. Fena bir büyüme hızı değil ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Makas çok açık. Biz bu makası süratle kapamaya mecburuz ki bundan sonraki nesillere övünecekleri bir ülke bırakalım. Türkiye'nin bir tek kuruşunu heba etmeden istikrar ortamını mutlaka sürdüreceğiz. Ülkemizde herkes daha iyi bir gelecek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır. Çalışan ve üretem bütün kesimler kendini geliştirmek için gayret sarf edeceklerdir. Ülkemizin gelişip kalkınabilmesi için yeni yatırımlara, yeni fabrikalara çok ihtiyaç var. Her yeni açılış, ülkenin ayağa kalkmasında yeni bir adım. Yapılan her yatırımın ülkemize katkıların hükümet olarak bizler gayet iyi bilincindeyiz. Kim ki ülkemde taş üstüne taş koyar, başımız gözümüz üstünde yeri var. Yatırımcılarımız açılış heyecanlarına mutlaka ortak olmak, onlarla aynı şevki paylaşabilmek için her açılışa yetişmeye çalışıyoruz".

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından fabrikanın açılışını uydu aracılığıyla gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber