Okullara güvenlik tedbiri

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, daha güvenli okullar için il genelinde yeni bir uygulama başlatarak bu uygulamayı yayınladığı genelgeyle de kamuoyuna duyurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2013 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okullara güvenlik tedbiri

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, daha güvenli okullar için il genelinde yeni bir uygulama başlatarak bu uygulamayı yayınladığı genelgeyle de kamuoyuna duyurdu. Genelgeye göre; okul çevrelerinde okulla ilişiği olmadığı halde okul ve çevresinde sürekli bulunmak suretiyle idareci, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike arz eden kişi veya kişilerin eğitim ve öğretim kurumlarının etrafını mesken tutması halinde, bu kişiler Kabahatler Kanununun 32'nci maddesinin 1'inci fıkrası gereğince idari para cezasına çarptırılacak. Ayrıca okul çevrelerinde yüksek sesle müzik dinlemek ve seyyar satıcıların girmesi de yasak.

Burdur Valiliği tarafında yayınlanan genelgede alınan karara ilişkin, “Burdur ili sınırları içinde her kademede faaliyette bulunan eğitim ve öğretim kurumlarında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri esastır. Bu kapsamda İl genelindeki örgün-yaygın eğitim ve öğretim kurumları ile çevresinde huzurlu, sağlıklı, güvenli eğitim ve öğretimin sürdürülmesi; yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin her türlü olumsuz davranıştan korunması suretiyle okulların genel düzeni ve güvenliğini temin ederek suç işlenmesinin önlenmesi amacı ile aşağıda belirtilen önleyici idari tedbirlerin alınması uygun görülmüştür” denildi.

Bu çerçevede, Burdur il sınırları içinde bulunan örgün-yaygın eğitim ve öğretim kurumları ile çevresinde uygulanmak üzere genelgede yer alan şartlar ise şöyle sıralandı:

“Eğitim ve öğretim kurumları ile ilişkisi olmayan kişi veya kişiler ve çeşitli risk gruplarının okulun bahçesinde (bahçe girişi dahil olmak üzere) ve okul içinde idareci, öğretmen, öğrenci ve velilere zarar verecek davranışlarda bulunmasında, eğitim ve öğretim kurumları ile ilişkisi bulunmadığı halde okul ve çevresinde sürekli bulunmak suretiyle idareci, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike arz eden kişi veya kişilerin eğitim ve öğretim kurumlarının etrafını mesken tutmasında idari ve hukuki tedbirler kesinlikle uygulanacaktır. Eğitim ve öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerden korkutma, baskı ve zorlama yoluyla para toplanması, haraç alınması ve benzeri uygulamaların yapılmasında, eğitim ve öğretim kurumlarının çevresinde ilgisiz kişilerin kesici, delici alet ve silah bulundurmak yoluyla bireysel veya muhtemel risk grupları oluşturarak çeteleşmesi, idareci, öğretmen, öğrenciler ve veliler üzerinde panik ve korku yaratması, bu gruplara zarar vermesi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sekteye uğratılmasında önlenmesi yönünde var olan idari ve hukuki tedbirler kesinlikle uygulanacaktır. Belirtilen hususlara aykırı hareket eden kişi veya kişilere; öncelikle 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c ve 66'ncı maddeleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32'nci maddesinin 1'inci fıkrası gereğince idari para cezası uygulanmasına Valiliğimizce karar verilmiştir.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber