Yardımcı hizmetliler objektif nakil istiyor

657 sayılı Kanunda 10 hizmet sınıfı bulunuyor. Her türlü angaryanın yıkıldığı sınıfların başına ise Yardımcı Hizmetler Sınıfı geliyor. Ancak bu hizmet sınıfı, objektif atama ve yer değiştirme kıstaslarına dahi sahip bulunmuyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2013 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yardımcı hizmetliler objektif nakil istiyor

Sorunlarını memurlar.net'e yazan yardımcı hizmetler sınıfı personeli, en çok görevde yükselmeden ve kişiye göre değişen yer değiştirme kıstaslarından şikayetçi..

Bazı kurumların görevde yükselme sınavlarını düzenli şekilde yaptıklarını belirten yardımcı hizmetliler, örnek bir uygulama olarak Sağlık Bakanlığını gösteriyor. Sağlık Bakanlığı, 2011 yılında açmış olduğu sınav sonrası 2013'de tekrar sınav açmayı uygun görmüştür. Yardımcı hizmetler sınıfı personeli, bu sınavların yapılması hususunda Başbakanlık genelgesi gereğince, başta Maliye, EGM, MEB olmak üzere diğer kurumların da duyarlı olmasını istiyor.

Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin şikayetçi olduğu bir diğer konu ise nakil işlemleri... Devlet memurlarının yer değiştirme işlemleri bilindiği üzere atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre yapılıyor. Bu yönetmelikler ise 657 sayılı kanunun 72. maddesine dayanıyor ve genel olarak belirli süre görev yapmak üzere atanan personeli kapsıyor. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personel, yönetmeliklerin değiştirilerek, kendilerine de objektif kriterlere göre yer değiştirme imkanı sağlnmasını talep ediyor. Bir çok kamu kurumu diğer hizmet sınıflarında çalışan memurların yer değiştirmesi için düzenleme yaparken yardımcı hizmetler sınıfı personelinin görmezden gelinmesi, rahatsızlık oluşturuyor.

Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personel, en azından mali hak gerektirmeyen bu konularda duyarlı olunmasını, sorumluluk makamlarında olan kurumların çalışarak soruna çözüm üretmelerini talep ediyor..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber