Şemdinli'deki bombalamanın arkasında 'Devlet var' iddiası

Haber Giriş : 10 Kasım 2005 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün yaşanan bombalama eylemleri sırasında bölgede olan CHP Şemdinli Milletvekili Esat Canan, CNN Türk'ten Çiğdem Anat'ın sorularını yanıtladı.

Şemdinli'deki bombalamayı yapan araçta çıkanlar açıkça gösteriyor ki bu resmi, devlete ait bir araçtır. Ve halk o aracı tesbit etmiş içindekileri de yakalayıp polise teslim etmiştir. O araç tamamen güvenlik güçlerine ait. İçindekiler bunu söylüyor. Bu aracın içindeki malzemelerin resmi görevlilere ait olduğu savcı tarafından belirlendi. Aracın içinde bombalamanın yapıldığı yerin krokileri çıktı. Ve bombanın atılacağı yerler kırmızıyla işaratlenmiş.

Bu bombanın atıldığı dükkanın sahibi daha önce PKK eylemcisi olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis yatmış. Dükkan sahibi zaten bu bombanın atıldığı şahsın yakalanmasını istiyor.

Şemdinli halkı sağduyulu davrandı. 3 tane bombacıyı yakalayıp polise teslim etmiştir. Bombaları bunlar koydu demiştir. Halkın yakaladığı bu insanların kimliklerinin bir an önce açıklanıp yargıya teslim edilmesi gerekiyor. Halkın beklediği budur.

Çiğdem Anat'ın Sorusu: Araçtakiler kimler polisler mi?

Hayır Bunlar Jandarmaydı

Çiğdem Anat'ın sorusu: Mehmet Ağar'ın ismi de geçiyor. Bu polisler Mehmet Ağar'ı aramışlar.?

Ben bilemiyorum. Sayın Mehmet Ağar'ı aramalarına gerek yok. Orda görev yapan polisler Şemdinli halkıyla konuşsalar da olur. Şemdinli halkı devletine son derece bağlıdır. Orada bir galeyan olmasının sebebi, eylemi gerçekleştiren araçtan resmi belgeler çıkmasıdır. Halk bu nedenle galeyana getirmiştir. Ve bir vatandaş boş yere ölmüştür.

Belediye Başkanı: "Susurluk benzeri bir olay var"

Saat 09.00 sıralarında ilçenin DEHAP'lı Belediye Başkanı Salih Yıldız, Cumhuriyet caddesinde toplanan kalabalığın dağılması için bir apartmanın balkonunda Kürtçe konuşma yaptı. Yıldız, halkı taşkınlık yapmaması konusunda uyardı.

"Sakin olmazsanız, haklıyken haksız konuma düşersiniz" diyen Yıldız, "Burada, Yüksekova çetesi ve Susurluk benzeri bir olay var. Çözüyoruz ancak sizin sakin olmanız lazım. İşyerlerini taşlamayın" dedi.

Konuşmanın ardından kalabalık dağıldı.

Giriş - çıkışların yasak olduğu ilçede esnaf işyerlerini açmadı.

Bu arada kent girişindeki polis noktalarından biri ateş altında kaldığı sırada ilginç bir gelişme oldu. Saldırıya uğrayan polislerden biri, o sırada DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı aradı ve "müdürüm kurşun yağmuru altındayız. Bize sahip çıkın" dedi.

Ağar, o dakikaları Hürriyet gazetesine, "sakin olun, soğukkanlı olun oğlum, arkadaşların gelecek yanınıza' dedim. Sakinleştirmeye çalıştım. Hemen valiyi, emniyet müdürünü aradım" sözleriyle aktardı.

haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber