Lisansüstü giriş sınavlarında ücret alınamaz

Marmara Üniversitesine başvuran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, YÖK’ün kararıyla öğrencilerden lisansüstü giriş sınavları da dahil hiçbir ücret alınmayacağını belirtti.

MEMURLAR.NET'İN NOTU:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, bütün Üniversite Rektörlüklerine gönderdiği 01.03.2012 tarihli ve 498-10273 sayılı kararda, öğrencilerden lisansüstü giriş sınavları da dahil hiçbir ücret alınmaması istenilmiştir. Bu husus YÖK Yürütme Kurulunun 22.02.2012 tarihli toplantısında karara bağlanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2013 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lisansüstü giriş sınavlarında ücret alınamaz

Redhack'ın yayınladığı belgeler arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un Marmara Üniversitesi hakkında istediği soruşturma talebi de yer aldı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski öğretim üyesi olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop şikâyetinde, 1993-2011 yılları arasında fakültede görev yaptığını belirterek, bu nedenle tanıdığı kişilerden çeşitli ihbarlar aldığını belirtiyor. YÖK'ün kararıyla öğrencilerden lisansüstü giriş sınavları da dahil hiçbir ücret alınmayacağını belirten Şentop, 2012-2013 öğretim yılında üniversitenin tüm birimlerindeki lisansüstü giriş sınavlarına başvuru için binlerce öğrenciden 100 TL alındığını ifade ediyor. Şentop, bunun hukuka aykırı olduğuna işaret ederek, YÖK'ün bu konuda ceza soruşturması yapmasını istiyor.


Marmara Üniversitesi'nden iddialara yalanlama


Şentop 22 Ekim 2012 tarihinde YÖK'e gönderdiği şikayet dilekçesinde şu hususlar yer aldı:

KAYITDIŞI ÖDEME: Üniversitede her ay düzenli olarak başta rektörlük idarecileri olmak üzere otomasyon ve diğer bazı birimlerdeki personele kapalı zarf içinde kayıtdışı ödeme yapılıyor. Şentop bu ödemelerin ÖYP dil kursu için üniversiteye gönderilen ödenekten verilip verilmediğinin araştırılmasını istedi.

RIZASIZ KAMPUS KART: Öğrencilerin onayı alınmadan kişisel bilgileri bankaya verilen öğrencilere 'Kampus Kart' çıkartılıyor. Kartı kullananlar daha ucuz yemek yiyor. Şentop, bir bankanın bu sayede 70 bin mudi kazandığını, bankanın daha sonra 100 bin mudi kazandığını belirterek yüksek bir fiyatla satıldığına dikkat çekerek, banka için ihale açılıp açılmadığını ve bu işin neden bu bankaya verildiğinin soruşturulmasını istedi.

REKTÖRDEN DEKANA MOBBİNG: Rektör, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı'nın dekanlık atamasının geri alınması yönünde yetkisi olmadığı halde yazılı istekte bulunuyor. Şentop, Rektörün Dekanı gün içerisinde çeşitli defalar arayarak mobbing yaptığını, YÖK'ün üniversiteye bir yazı yazarak dekan yardımıcı atamasında yetkinin fakülte dekanına ait olduğunun bildirilmesini istiyor.

SAHTE SINAV KÂĞIDI: İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Mehmet B. adlı öğrencinin fakültede okuduğu sırada, hocası Prof. Dr. Mahmut Bali Aykan tarafından sınav kâğıdı değiştiriliyor. Yerine sahte kâğıt tanzim edilerek Babacan'a başarısız notu veriliyor. Bu durumun kesinletiğini belirten Şentop meselenin zamanaşımına uğrayacağını belirterek acil soruşturma talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber