Acil servis doktoruna yapılan saldırı kınandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 01:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Devlet Hastanesi Acil Servisi doktorlarından Kenan Şahin ve servis görevlilerine yapılan saldırı, meslek örgütleri tarafından kınandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi, Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi, Türk Tabipler Birliği Zonguldak Tabip Odası ve Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şubesi bugün Ereğli Devlet Hastanesi önünde ortak bir açıklama yaptı. Zonguldak Tabip Odası Genel Sekreteri Hasan Semih Bilgin, "Sağlık çalışanlarımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi. Halkın sağlığı için 24 saat boyunca çalışmalarına rağmen kendilerine yönelik şiddetin yaygınlaştığını, bunun son örneğinin ise 5 Kasım'da Ereğli Devlet Hastanesi'nde yaşandığını kaydeden Bilgin, "Hastanenin acil servisinde görev yapan çalışanlarımız fütursuzca saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Bununla yetinmeyen saldırgan, doktor, hemşire, sağlık memuru, hasta ve hasta yakınlarına silah çekerek terör estirmiştir. Özellikle acillerde bu ve buna benzer saldırılar yaşanmaktadır. Fakat, bununla ilgili ciddi bir önlem alınmamıştır'' diye konuştu.

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Semih Durmuş da, sağlık çalışanlarının sahipsiz olmadığını, sendika olarak üyelerini her zeminde savunmalarının birincil görevleri olduğunu kaydetti. 5 Kasım'da Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne muayene olmak için gelen ve doktor Kenan Şahin'e silah çekip, 2 sağlık memurunu darp ettiği ileri sürülen C.E. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber