Eski Rektör Vekilinden açıklama

Redhack'in yayınladığı belgeler üzerine, Akşam gazetesi Salı günü, Giresun Üniversitesi eski rektör vekilinin kendisine yeni bir makam odası yaptırdığını ancak parası esnaftan karşılanan paraların ödenmediğini haber konusu yapmıştı. Habere konu Rektör Vekili memurlar.net'e bir açıklama gönderdi, o açıklamayı yayınlıyoruz.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Eski Rektör Vekilinden açıklama

“Rektör Vekili Makamı Beğenmedi “ Haberiyle İlgili Açıklama

12 Kasım 2010 tarihinde Giresun Üniversitesi'ne Rektör Vekili olarak atandım. Rektörlük Makamı 5 yıllılığına Giresun Üniversitesi'ne tahsis edilmiş olan eski vilayet binasındaydı. Bir süre bu eski vilayet binasında oturdum. Aynı tarihlerde üniversiteye yeni bir rektörlük binası yapılmış olup tefriş işlemleri devam ediyordu.

Bir gün Üniversitenin Genel Sekreteri beraberinde bulunan firma yetkilisiyle birlikte bana gelerek, yeni rektörlük binasının tefrişini yapan firmaların, aralarındaki sözleşme gereği, aldıkları işin devamı olarak hiçbir ödeme yapılmaksızın yeni rektörlük binasındaki rektörlük makamını da tefriş edeceklerini belirterek kataloglardan mobilya beğenmemi önerdi. Ben de tercihlerimi belirttim ve böylece tefriş işine başlanıldı. Bir süre sonra tefriş işi tamamlandı.

Toplam maliyeti yaklaşık 103 bin TL civarındaki makam odası tefrişi işi, hukuksuz bir şekilde 5 ayrı parçaya ayrılıp, ödemelerin bir kısmının doğrudan temin usulüyle, bir kısmının da üniversite komitesinin bütçesinden ya da banka promosyonundan ödetilmesi planlanıp, gerekli resmi evraklar tanzim edilerek “olur” için yetki verdiğim Rektör Yrd. Prof. Dr. Ünsal BEKDEMİR'e gidilmiştir. Konuyu Ünsal Bey'e götüren Genel Sekreterdir. Yanıltılan Ünsal Bey iki ihaleye olur verdikten sonra kuşkulanıp durumu bana bildirdi. Ben hemen işlemlerin durdurulması talimatını verdim ve Genel Sekreter, Yapı İşleri Daire Başkanı ve bu işleri yürüten bir mimar hakkında ön inceleme başlattım. Ön inceleme sonrasında Genel Sekreter, diğer ilgililer hakkında soruşturma açılması gereği hasıl oldu. Soruşturma sonucunda Genel Sekreter hakkında “kademe ilerlemesinin durdurulması”, diğerleri hakkında da başka cezalar önerildi. Tam bu sırada ben görevden ayrıldım ve bu günkü Rektör göreve başladı. Bildiğim kadarıyla Genel Sekreter'e “kademe ilerlemesinin durdurulması”, diğerlerine de “kınama” cezası verildi.

Makam odası tefrişini yapan kişi yada firmaların alacaklarının ödenmemesi konusuna gelince, Alacaklıların ödeme taleplerini, işlemlerde usulsüzlük yapıldığı, konunun soruşturulduğu gerekçesiyle geri çevirdim. Bu şartlarda ödeme yapılamayacağını belirterek hukuki yollara başvurabileceklerini ifade ettim.

Konu ile ilgili belgelere bakılırsa gerçekler bütün boyutlarıyla ortaya çıkacaktır. Gerçekleri gizleyerek, saptırarak şahsıma yönelik karalama, itibarsızlaştırma gayretlerine karşı hukuk zemininde kalarak gerekenleri yapacağımı belirtir, saygılar sunarım.

15. 01. 2013

Prof. Dr. Yılmaz CAN

Giresun Üniversitesi Eski Rektörü


AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN HABER

Redhack'ın yayınladığı belgelerde, 2010 yılında Rektör Vekilliği görevine getirilen Prof. Yılmaz Can'ın, valilik tarafından tahsis edilen tarihi bir binadaki makam odasını kullanmak yerine, kampusta yeni bir makam odası yaptırdığı iddia edildi. Ve odanın tefrişatı için kent esnafından toplam 120 bin liralık harcama yaptı.

CAN'ın, görevden ayrılmasının ardından yerine atanan Prof. Dr. Aygün Attar ise yeni ve lüks odayı kullanmayı reddetti. Görevine valiliğin tahsis ettiği eski odada başladı. Attar, oda için yapılan harcamayı usulsüz bulduğu için de ödemedi. Durumu YÖK ve Sayıştay'a bildirdi.

YENİ yönetimin başvurusunda şu ifadeler yer aldı: '... Dönemin rektör vekili tarafından odanın tefrişatı yapılmıştır. Parası ödenmemiştir. Bunun üzerine firmalar rektörlüğümüzü dava etmişlerdir. Bu paranın ne şekilde ödeneceğinin tarafımıza bilgilendirmenizi arz ederiz...'

ÜNİVERSİTEYE İCRA GELDİ

MAKAM masasından duvar kağıdına, yer döşemesinden, avizeye ve halıya varana kadar onlarca kalem eşyanın parasını tahsil edemeyen esnaf icra işlemi başlattı. Bunun üzerine, dönemin Üniversite Genel Sekreteri hakkında soruşturma başlatıldı. Ancak yapılan incelemede lüks eşyaların, eski Rektör Vekili Prof. Yılmaz Can'ın talimatıyla alındığı belirlendiği iddia edildi. Rektör Attar'ın ise Giresun esnafına olan 120 bin liralık borç ödenmeden, kampustaki makam odasını kullanmayacağı da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber