Gümrük başvurularında dikkat edilmesi gerekenler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvururken mağdur olmamak içi bu yazımızı dikkatle okuyunuz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük başvurularında dikkat edilmesi gerekenler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz hafta 2 bin 167 personel alım ilanını yayınladı. Başvurular 17 Ocak Perşembe günü başlıyor. İlanda bazı kritik noktalar adayları tereddüde düşürünce memurlar.net'e yöneltilen soruları derleyerek sizlerin bilgisine sunuyoruz.

B grubu personel ilanı için tıklayınız.

Uzman yardımcısı ilanı için tıklayınız.

Denetmen yardımcısı ilanı için tıklayınız.

İstihdam türü nedir?

Alınan personelin tamamı kadrolu memurluk statüsünde istihdam edilecektir. Yani personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olacaktır.

Başvuru tarihleri

Başvurular 17 Ocak (Çarşamba) - 26 Ocak (Cumartesi) tarihleri arasında olacaktır.

Nasıl başvuru yapılacak?

17 Ocak tarihinden itibaren iş talep formu doldurulacak ve internet üzerinden başvuru yapılacak. (iş talep formunu bugün sitemizden temin edebilirsiniz.) Posta, kargo veya şahsen başvuru yapılmayacak. Bu şekildeki başvurular ise işleme alınmayacak.

Kaç tane unvana başvurulabilir?

Adaylar B grubu kadrolardan sadece bir unvana başvurabilirler. Bu ilanda yer alan B Grubu kadrolar şunlardır: İcra memuru, muayene memuru, muhafaza memuru, VHKİ, avukat, memur, tekniker, bilgisayar işletmeni, kaptan, makinist, şoför, anbar memuru, satış memuru, tekniker, veznedar.

Uzman yardımcılığı ve denetmen yardımcılığı ise A Grubu kadrolardır ve B Grubu unvanlara başvuranlar bunlara da başvurabilirler.

Kimler başvurabilir?

2012 KPSS puanına sahip olan ve kadro unvanlarının karşısında belirtilen bölümlerden mezun olan herkes başvurabilir.

Son sınıfta okuyanlar başvurabilir mi?

Hayır. 26 Ocak'tan önce mezun olmayanlar bu alıma başvuramazlar.

Yaş şartı var mı?

İlana göre iki unvana başvuracaklar için yaş sınırı aranmaktadır. Diğer unvanlar için ise yaş sınırı yoktur. Yani 45 yaşındaki bir aday bile diğer unvanlara başvurabilir.

1- Muhafaza memuru: Sınava başvuru tarihinde 30 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. (26/01/1984 tarihi ve daha sonra doğanlar başvurabilir.)

2- Muayene memuru: Sınava son müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. (26.01.1978 tarihi ve daha sonra doğanlar başvurabilir.)

Muhafaza memurluğunda boy şartına dikkat

Mevzuat gereği muhafaza memuru olmak için erkeklerin en az 172 cm, bayanların ise en az 165 cm boyunca olmaları lazım. Sözlü sınav esnasında boy ölçümü yapılacaktır. Boyu tutmayanlar doğrudan elenecektir.

Hangi öğrenim düzeyi başvurabilir?

2012 yılı KPSS'de lisans mezunları KPSSP3, önlisans mezunları KPSSP93 ve ortaöğrenim mezunları KPSSP94 puan türlerinden 70 ve üzeri puan alanlar başvurabilir.

Tüm bölümler başvurabilir mi?

Hayır. Sadece kadroların karşısında belirtilen bölüm mezunları başvurabilir.

69.999 ve daha az puanlar başvurabilir mi?

Hayır. İlanda 70.000 puan ve üstü olanlar başvurabilir denmiştir. 69.999 puan ve altındakilerin puanlarının üste yuvarlanarak 70'e tamamlanması gibi bir durum olamaz

Sağlık raporu ne zaman verilecek?

Muhafaza memurluğu için " yurdun her yerinde görev yapabilir" raporu istenmektedir. Bu rapor sözlü sınavı geçen adaylardan istenecektir. Bu rapora sahip olmayanlar sözlü sınavı geçseler de atamaları yapılmayacak.

Kamu kurumlarında çalışanlar başvurabilir mi?

Bakanlık kurumlarda çalışanların bu alıma başvuramayacağını belirtmiş. Bu durumu destekliyoruz. Ancak Yönetmelik ile verilen bir hak ilanla engellenemeyeceği için kurumlarda çalışanlar da bu alıma başvurabilirler. Bu nedenle uygun bulduğumuz bu düzenlemenin yasal alt yapısının da düzenlenmesi gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. Bu konuda detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Gerçeğe aykırı bilgi verenler savcılığa verilecek

Gerçeğe aykırı bilgi ve belge verenler savcılığa bildirilecek. Bunlardan kamu görevlisi olanlar ise kurumlarına bildirilecektir. Bu konuda detaylı bilgi için tıklayınız.

Kurum sınav yapacak mı?

Evet. Bakanlık tarafından sadece sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının iki katı aday çağırılacaktır. Örneğin, taşra muhafaza memuru olarak 1000 kişi alınacaktır. Bu kadro için başvuranlardan en yüksek puana sahip 2000 kişi sözlü sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınava girme durumumuzu nereden öğreneceğiz?

Sözlü sınava girme hakkı kazananlar Bakanlık internet sitesinde en geç 17 Şubat tarihine kadar yayınlanacaktır. Adaylara yazılı veya telefonla bildirim yapılmayacaktır.

Sözlü sınava girişte sadece nüfus cüzdanı mı geçerli?

Sözlü sınava adaylar "fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.)" ile girebileceklerdir.

Atama için şehir tercihi olacak mı?

Hayır. Sınavı kazanan adayların atamaları, istenilen belgelerin ilan edilecek olan son teslim tarihini takip eden otuz gün içerisinde bilgisayar ortamında kura usulü ile yapılacaktır. Atamalara ilişkin liste Bakanlık kurumsal internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca ilgililere yazılı tebligat yapılacaktır.

Kura ile yerleşenler yerini beğenmeyip gitmezse yaptırımı ne olur?

Kura sonucunda yerleştiği şehri beğenmeyerek gitmek istemeyen adaylar Devlet Memurları Kanunu'na göre 1 yıl boyunca hiçbir kurumda memur kadrolarına atanamazlar. ( 4/B sözleşmeli, 399 KİT sözleşmeli, geçici personel vb olabilirler.)

Derece sütununun önemi var mı?

İlanda, her unvanda farklı olarak 6,7,8,9,10,11,ve 12 derece rakamları bulunmaktadır. Memuriyete girişte derecenin bir önemi olmadığı için adayların bunu dikkate almalarına gerek yoktur.

GİH, TH ve AH nedir?

Devlet Memurları unvanlarına göre hizmet sınıfları içinde çalışırlar. İlanda da unvanların karşısında ilgili unvanın hangi hizmet sınıfı içinde yer aldığı gösterilmiştir. Adayların bunu önemsemelerine gerek yoktur. Bu kısaltmaların anlamı ise aşağıdaki gibidir:

GİH: genel idare hizmetleri sınıfı, TH: teknik hizmetler sınıfı, AH: avukat hizmetleri sınıfı.

B sınıfı ehliyete ne zaman sahip olmak gerekiyor?

Şoför kadroları için sürücü ehliyetine başvuruların son günü olan 26 Ocak 2013 itibari ile sahip olmak gerekir. Yani ehliyet üzerinden 26 Ocak 2012 ya da daha öncesi bir tarih yazmalıdır. Yoksa başvuru yapılamaz.

Bilgisayar sertifikası gerekli mi?

İlanda bazı unvanlar için bilgisayar sertifikası istenmektedir. Sertifikanız yoksa hangi durumlarda sertifikanız olmasa dahi başvurabileceğinizi öğrenmek için tıklayınız. http://www.memurlar.net/haber/289501/

Bu yazının tüm hakları memurlar.net'e aittir. "www.memurlar.net" biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber