Ceza infaz tasarısında 'yeni bir hak' yok

Adalet Bakanlığının TBMM'ye sevk ettiği Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanun tasarısında, cezaevi personelinin beklediği maddler yer almadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceza infaz tasarısında 'yeni bir hak' yok

TASARIDA NELER YOK

Ceza infaz kurumu personeli, daha önce yapılan açıklamalar doğrultusunda, mali hak ile yıpranma zammı konusunda iyileştirme bekliyordu. Her iki konuya ilişkin olarak da tasarıda hüküm yer almamıştır.

Oysaki Adalet Bakanı Sadullah Ergin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "infaz koruma memurlarına haklarını" vereceğiz demişti.

Meclis sevk edilen tasarıda herhangi bir hak yer almıyor. Tasarıya hem komisyonda hem de Genel Kurulda ekleme yapılması mümkün olmakla birlikte, bunun zor bir yol olduğunu belirtmek gerekiyor.

TASARI DA NELER VAR

Ceza infaz kurumları personeli artık sadece iç güvenliği değil dış güvenliği de sağlayacak. Bunun için 5 yıllık bir geçiş süresi öngörülüyor.


Tasarının tam metni için tıklayınız.


DIŞ GÜVENLİK İÇİN 28 BİN 995 KADRO İHDAS EDİLDİ

Dış güvenlik hizmetlerini yerine getirmek üzere 28 bin 995 kadro ihdas edildi. Bunun 21 bini, ilk defa atama yapılacak şekilde, infaz koruma memurları için kullanılacak.

DIŞ GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE SİLAH TAŞIMA YETKİSİ

Hükümlü ve tutukluların sevk, nakil, duruşma, keşif, muayene ve tedavi, spor, eğitim ve öğretim gibi sebeplerle bulundurulabileceği yerlerde, dış güvenlik hizmetleri çerçevesinde, dış güvenlik görevlilerine silah taşıma yetkisi verilmesi zorunluluk haline gelmiştir. Bu nedenle, dış güvenlik görevlilerine de bu yetki tanınmıştır.

ÜCRETSİZ YEMEK İMKANI

Tasarının 17. maddesindeki hüküm şue şekildedir:

"İnfaz ve koruma başmemuru ile infaz ve koruma memurları resmî kıyafet giyerler. Görevi başındaki personelin ücretsiz iaşesine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir"

Bu hükmün yasalaşması durumunda, infaz koruma memurlarına ücretsiz yemek yardımı yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber