Van Tv, uyduya geçti

Van'da yerel yayın yapan Van TV, uydu üzerinden de yayın yapmaya başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van Tv, uyduya geçti

Geçen ay Van'a geldiğinde kanalı da ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın uydudan yayın için yardımcı olduğu belirtildi.

Van'da 2005 yılında bu yana yerel yayın yapan Van TV, uydu yayına çıkmak için uzun süredir çalışma yürütüyordu. Van'da meydana gelen depremlerde binaları ağır hasar alan televizyon çalışanları yaklaşık bir yıl boyunca yayınlarını çadırdan devam ettirdi. Van TV, bir yılın ardından yeni binalarında yeni dekoruyla izleyicilerin karşısına geçti.

Geçen 26 Aralık'ta çeşitli açılışlara katılmak üzere Van'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van TV'nin yeni binasını ziyaret etti. Bakan Yıldırım'a sıkıntılarını anlatan Van TV imtiyaz sahibi Zahir Kardaşoğlu, Van'ın uyduda bir kanalın olmadığını ve eğer olursa bölge için büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Yıldırm'dan da destek sözü alan Van TV, bugün itibariyle Türksat 3A üzerinden Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları olmak üzere üç kıtaya yayın yapmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber