İçki yasağı soru önergesi oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu evleri ve askerî tesislere de, öğretmen evleri gibi içki yasağı konulup konulmayacağı hakkında Meclis'e soru önergesi verildi

CHP Mersin Milletvekili Şefik Zengin, içki yasağının ülke çapında yayıldığını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, öğretmen evlerinden sonra, orduevi ve askerî tesislerde de alkolü yasaklamayı düşünüp düşünmediklerini sordu.

Zengin, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, ülke çapında içki satışının ve kullanımının dolaylı olarak yasaklanmasının yaygınlaştığını öne sürerek, ''Bu uygulamayla ilgili olarak 'gençlerin alkolün zararlarından korunması' gibi ulvi bir değerin gerekçe olarak gösterildiğini belirtti.

CHP'li Zengin, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

''Umuma açık yerlerde sigara kullanılmasını yasaklayan ve cezai yaptırımlar getiren yasal düzenlemeniz bugüne kadar kaç kez uygulanmış ve kaç kez cezai işlem yapılmıştır?

Gençlerin, alkolün zararlı etkisinden korunması maksadıyla açık bir yasal düzenleme ve yasaklayıcı bir yasa olmamasına rağmen dolaylı yöntemlerle içki satışını ve kullanımını engellemeye çalışan gerek yerel, gerekse merkezi yönetim ajanlarının, gençlerimizi sigaranın zararlı etkilerinden korumak için bu konudaki açık yasal düzenlemeyi de kullanmaları konusunda talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

Öğretmen evlerinde olduğu gibi, orduevi ve askeri sosyal tesislerde alkollü içki satışını ve kullanımını yasaklamayı düşünüyor musunuz?''

KKK'NIN BRÖVE DEĞİŞİKLİĞİ

Zengin, Başbakan Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu bir başka soru önergesinde de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın brövesinden Atatürk'ün resminin kaldırılmasının gerekçesini sordu.

Bu değişikliğin, Avrupa Parlamentosu'ndan bir İngiliz milletvekilinin, ''Devlet dairelerinden Atatürk'ün resminin kaldırılması zamanı geldi. Türkiye bunu yapmalıdır'' şeklindeki açıklamasıyla aynı zamana rastladığını öne süren CHP'li Zengin, şu soruları yöneltti:

''Keskin bir hiyerarşik yapıya sahip TSK'da bröve değişikliğinin böyle bir zaman dilimine rast gelmesi göz önüne alındığında, söz konusu değişikliğe ilişkin değerlendirmenin yapıldığı komisyonda kimler üye olarak görev yapmıştır? Bu komisyonun kararını hangi komutan onaylamıştır? Bröve, eser olarak kime aittir.''

Zengin, bir diğer soru önergesi ile Başbakan Erdoğan'a, ''askerî gazino ve sosyal tesislerde satış fiyatlarının belirlenmesinde uygulanan kâr oranının üst tavanının yüzde 10'dan 20'ye çıkartılmasının'' gerekçelerini sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber