Başbakan, yeni atanan büyükelçilerle kahvaltı yaptı

Haber Giriş : 11 Kasım 2005 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni görev yerlerine atanan büyükelçilerden, bulundukları ülkelerde yaşayan Türkler'e sahip çıkmalarını istedi.

Başbakan Erdoğan, bu sabah Başbakanlık Resmi Konutu'nda yeni görev yerlerine atanan büyükelçilere kahvaltı verdi. Alınan bilgiye göre Başbakan Erdoğan, kahvaltıda yaptığı konuşmada büyükelçilerden bazı isteklerde bulundu. Büyükelçilerin görev yaptıkları ülkelerde yaşayan Türkler'e sahip çıkmalarını ve soysal, siyasal, ekonomik ve kültürel açılardan aktif olarak hayata katılmalarına yardımcı olmalarını isteyen Erdoğan, büyükelçilere, Türkleri, hayat standartlarını yükseltip toplumun saygın birer üyesi olmaları yönünde teşvik etmeleri çağrısında bulundu. Hükümetin dış politikasının düşman üretmek değil dost kazanmak temeline dayandığına işaret eden Erdoğan, medeniyetler ittifakı girişimini bu amaçla başlattıklarını anlattı. Erdoğan, büyükelçilerin buna destek olmasını istedi.

Erdoğan, büyükelçilerin görev yaptıkları ülkelerde Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeleri anlatmalarının önemini de vurguladı. Türkiye'nin iyi bir ekonomik gelişme içinde olduğunu ve fırsatlar ülkesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Dolayısıyla daha çok yabancı yatırımın Türkiye'ye gelmesi, ihracatın artırılması, bulunduğunuz ülkelerle ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesinin sağlanması için özel çaba gösterin. Elimizdeki bu iyi markayı hep birlikte planlı bir stratejiyle en iyi şekilde yönetmeliyiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber