Erdoğan: Şemdinli olayının sorumları bedel ödeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2005 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şemdinli'deki olayın sorumlularının bunun bedelini ödeyeceklerini söyledi. Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) türban ile ilgili kararını da eleştirerek, din ve vicdan özgürlüğüne ters düştüğünü ifade etti.

Erdoğan ve Shinawatra, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Şemdinli'deki olayların ardından "2. Susurluk" yakıştırması yapıldığının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, Tayland başbakanından izin alarak soruyu cevaplamak istediğini, konunun birkaç gündür Türkiye gündeminde yer alan önemli bir konu olduğunu ifade etti. Dün akşam ilgili bakanlarla irtibat kurarak gerekli talimatları verdiğini söyleyen Erdoğan, bu sabah itibariyle mülkiye müfettişlerinin Şemdinli'ye gittiklerini, Adalet Bakanlığı'nın savcılık vasıtasıyla gerekli müdahaleyi yaptığını ifade etti. Erdoğan, bütün çalışmaların tamamlanmasından sonra sağlıklı bilgileri alacaklarını, konuyu değerlendireceklerini ve gerekli adımları atacaklarını bildirdi. Erdoğan şunları söyledi:

"Bu konu aldığımız duyumlar itibariyle çok hassas ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılmışsa yapılsın, kim yapmışsa bunun bedelini ödeyecek. Bunu asla ortada bırakmayacağız. Bu ülkede kimsenin yarınlara olumsuz zeminler oluşturacak adımlarına, devletle halkını, milletini karşı karşıya getirecek zemini oluşturmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Onun için de çalışmaları netleştirdikten sonra bunun bedelini kim ödeyecekse ödeyecektir. Bizden kimse kayırmacılık, korumacılık, yürütme olarak beklemesin.Yargı burada üzerine düşeni en ideal şekilde yapacaktır. Buna da inanıyoruz ve çalışmalarımız bu istikamette sürdürüyoruz. Şu anda bölgeye gönderdiğimiz arkadaşlarımızın dönüşünü bekliyoruz. İlgili birimlerin çalışmalarını tamamlamasını bekliyoruz."

Tayland Başbakanı Shinawatra, Kıbrıs konusunda hangi somut adımları atacaklarının sorulması üzerine, Dışişleri bakanına talimat verdiğini ifade ederek, "Tabii ki bu konuda dostumuzu üzemeyiz" diye konuştu. Time Dergisi'nde ABD'nin Tayland'da tutuklularla ilgili bir kampının bulunduğu yönünde haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine Shinawatra, bunun doğru olmadığını söylediklerini hatırlatarak, Tayland'da böyle bir hapishane bulunmadığını vurguladı. Shinawatra, ABD ile işbirliğini bir tutuklunun yargılanması için yaptıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber