Banka, hacker mağduru hastane çalışanlarının zararını karşılayacak

Samsun'da, hackerlerin Gazi Devlet Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli 3 doktor ve 14 çalışanın hesaplarından yaklaşık 21 bin TL'yi çekmesinin ardından polisin yürüttüğü soruşturma sürüyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka, hacker mağduru hastane çalışanlarının zararını karşılayacak

Hastane yetkilileri de hesaplarından para çekilenlerin mağduriyetlerinin banka tarafından giderileceğini söyledi.

Olay geçen salı günü meydana geldi. İddiaya göre Dazi Devlet Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli 3 doktor ile 14 çalışan, öğlen saatlerinde özel bir bankanın otomatik para çekme makinesine (ATM) giderek maaş hesaplarından para çekmek istedi. Maaşlarının çekildiğini gören sağlık çalışanları şoke oldu. Çalışanlar, hemen bankanın müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirdi.

Banka yatkilileri mağdurlara, İstanbul'dan 7442 nolu ATM cihazından işlem yapıldığını bildirince doktorlar ve çalışanların şaşkınlıkları arttı. 17 mağdur, diğer arkadaşlarını da uyararak maaşlarını kontrol etmelerini söyledi. Bunun üzerine diğer çalışanlar da ATM'ye akın etti.

Hesaplarından toplam 21 bin TL para çekilen çalışanlar, polise ve cumhuriyet başsavcılığına giderek şikayette bulundu. Bu arada aynı bankanın ATM hesabından para çekmek isteyen kamyon sürücüsü 35 yaşındaki Erol Altındaş'ta polise giderek İstanbul'dan hesabına giren kişi veya kişilerin 4 bin 182 TL parasının çektiklerini belirterek şikayetçi oldu.

Şikayetin ardından soruşturma başlatan polis iki mağdurun hesabına ise Kore'den girilerek para çekildiğini belirledi. Olayla ilgili soruşturma yürüten polis kimliği belirsiz kişi veya kişilerin hastane bahçesinde bulunan özel bankanın ATM'sine yerleştirdikleri bir cihazla işlem yapan kişilerin kart bilgilerini kopyaladıklarını ayın 15'inde ise harekete geçerek hesaplarından para çekildiği konusunda yoğunlaştı.

Polisin şüphelilerin yakalanması için başlattığı soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

Öte yandan bu talihsiz olayla birçok çalışanın mağdur duruma düştüğünü söyleyen Gazi Devlet Hastanesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Olayın ortaya çıkmasının ardından banka yetkilileriyle görüşmeler yaparak çalışanların mağduriyetlerini dile getirdik. yapılan uzun görüşmelerin ardından banka yetkilileri ise bize mağdur olanların mağduriyetlerini ispatlayacak belgelerle bankaya müracaat etmeleri halinde mağduriyetlerinin giderileceği müjdesini verdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber