Rasulayn'dan atılan mermi, Ceylanpınar'da 1 kişiyi yaraladı

Rasulayn'da, Esad'a muhalif güçler ile PKK'nın Suriye'deki kolu PYD arasında dün başlayan çatışmalar halen devam ediyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rasulayn'dan atılan mermi, Ceylanpınar'da 1 kişiyi yaraladı

Rasulayn'da, Esad'a muhalif güçler ile Pkk'nın Suriye'deki kolu PYD arasında dün başlayan çatışmalar halen devam ediyor. Rasulayn'ın iç kesimlerinde devam eden çatışmalar sırasında yaralanan bazı muhalifler sınırı geçirilerek Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getiriliyor. Sınır hattında bekletilen ambulanslar ile acil servise getirilen yaralılar burada tedavi edilirken, hayati tehlikesi bulunanlar ise Şanlıurfa'daki hastanelere sevk ediliyor.

Çatışmaların halen sürdüğü Resulayn'da sık aralıklarla duyulan silah ve patlama sesleri Ceylanpınar'da tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Suriye tarafından atılan bir mermi sınıra yakın bölgedeki bir işyerinin camına isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olayda işyerinin camı kırıldı. Yetkililer de hopalörlerle anons yaparak halkı dikkatli olmaları için uyarıyor.

Şiddetin sürdüğü Rasulayn'da, çatışma tedirginliği yaşayan siviller de sınırı geçerek Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Yanlarına aldıkları eşya ile sınırı geçen çoğunluğu kadın ve çocuk Suriyeliler, güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra çadır kente yönlendiriliyor.

Tedirginliğin hakim olduğu Ceylanpınar'da, güvenlik güçlerinin sınır hattında aldığı önlemler de sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber