Bartın'da sokaklar rüzgar enerjisiyle aydınlanacak

Bartın Belediyesi rüzgar enerjisinden elde edeceği elektrikle sokak lambalarını aydınlatmak için çalışma başlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın'da sokaklar rüzgar enerjisiyle aydınlanacak

Bartın Belediyesi rüzgar enerjisinden elde edeceği elektrikle sokak lambalarını aydınlatmak için çalışma başlattı. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2015 yılından sonra sokak lambalarının aydınlatma ücretlerini belediyelerin vereceğini belirterek, rüzgar enerjisinden elde edecekleri elektrikle tasarruf yapmayı amaçladıklarını açıkladı.

Bartın Belediyesi geçtiğimiz yıl 30 Kasım tarihinde rüzgar enerjisi ölçümü yapılması için ihale açtı. İhaleyi kazanan firma rüzgar verilerini toplamak için Aladağ Kanlı Türbe mevkiine rüzgar enerjisi ölçüm direği dikme çalışmalarına başladı. 6 ay sürecek çalışmalar sonucunda rüzgarın yönü, şiddeti ve gücü belirlenecek. 1,5 milyon TL'lik proje kapsamında 500 kilowatlık rüzgar türbini dikilerek belediye kendi elektriğini üretecek.

Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, 2015 yılından sonra sokak lambalarının ücretlerini belediyenin vereceğini belirterek, oluşacak elektrik giderini azaltmak için rüzgar enerjisiyle elektrik üretmek istediklerini söyledi. Akın bölgede 6 ay boyunca rüzgar ölçümleri yapılacağını, daha sonra 500 kilowatlık türbin ile belediyenin kendi elektriğini üreteceğini ifade ederek, 6 ay boyunca burada ölçümler yapılacak. Bu ölçümler neticesi ile rüzgarın yön, şiddet ve güç verileri toplanarak elde edilecek enerji hesaplanacak. Bu doğrultuda aynı noktaya 50 metre yüksekliğinde 500 kilowattlık bir türbin dikme projemiz var. Bu şekilde belediye olarak kendi elektriğimizi kendimiz üreterek tasarruf yapmayı, tasarruf edilen miktarı da yine hizmet olarak kentimize ve halkımıza kazandırmayı amaçlıyoruz dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber