Tire'de hemzemin geçit çalışması çileye döndü

Tire ilçesinin girişinde bulunan hemzemin geçitte yapılan demiryolu tadilatı, yetersiz uyarı levhaları dolayısıyla kazaya davetiye çıkarırken, yoldan geçmek isteyen vatandaşa da işkence oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tire'de hemzemin geçit çalışması çileye döndü

Tire, İzmir ve Ödemiş yolunun kesiştiği, ilçenin kilit noktalarından biri olan Bekleme Mevkii'nde bulunan hemzemin geçitte dün akşam saatlerinde başlayan demiryolu çalışmaları vatandaşı çileden çıkardı. Bir süredir Tire – Basmane hattının bakım çalışmalarını yapan TCDD çalışanları, dün akşam saatlerinde Tire – İzmir karayolunu trafiğe kapatarak hemzemin geçitte çalışmalara başladılar. Torbalı ve İzmir yönünden Tire'ye gelmekte olan sürücüler, karayollarının koyduğu yönlendirme tabelalarının yetersiz olmasından dolayı, demiryolu tadilatını ancak Bekleme Mevkii'ne geldiklerinde gördüler. Tadilat çalışmaları dolayısıyla daha fazla ilerleyemeyen bazı vatandaşlar çalışmaların bitmesini beklemek için yolda uzun konvoy oluştururken bazı vatandaşlar da geri dönerek Tire'ye bağlı Akkoyunlu Köyü mevkiinde bulunan bir tali yoldan Bayındır – Tire yoluna çıkıp, ilçeye ulaşmayı seçtiler. Tire Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda çalışan birçok işçi de, servisler geçemediği için yaya olarak evlerine gitmek zorunda kaldı.

Tadilat çalışmalarının yapıldığı Bekleme mevkii, gece boyunca oluşan uzun konvoyda bekleyen ve bilgi almak isteyen vatandaşlarla doldu taştı. Karşılarında ne karayollarından ne de trafik ekiplerinden bir muhatap bulamayan öfkeli vatandaşların, kimisi demiryolunda çalışan işçilerle münakaşa etti kimisi de net bir bilgi alamadan geri dönüp, başka bir yol bulmak üzere oradan ayrıldı.

Demiryolu çalışanları güzergahta yeterli sayıda bilgilendirici levha olduğunu savunurken; vatandaşlar ise yolda levha görmediklerini, varsa da yeterli olmadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber