Katkı payı sadece okulu uzatana

YÖK’ün, yasa taslağında, devlet üniversitelerinin gelir kaynaklarını sıralarken öğrencilerden katkı payı alınacağını belirtmesi “gizli harç” karmaşasına neden oldu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katkı payı sadece okulu uzatana

YÖK, söz konusu katkı payının öğrenimlerini uzatan öğrencilerden alınacağını bildirdi. Ancak yasa taslağının 12'nci maddesinde üniversite konseylerinin görevi sıralanırken, “Bakanlar Kurulu'nun belirlediği öğrenci ücretlerini ... katına kadar artırmak” ifadesinin yer alması da dikkat çekti.

4 YILLIĞI 7 YILDA BİTİREMEYENLER

YÖK yetkilileri, taslağın 36'ncı maddesinde kimlerden katkı payı alınacağının yazıldığını, bunun okulunu uzatan öğrencilerle sınırlı olduğunu bildirdiler. Bu maddede, “Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın, önlisans programlarını azami 4 yıl, lisans programlarını azami 7 yıl, lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programları azami 9 yıl içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayanlar, devlet üniversitelerinde öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini, vakıf ve özel üniversiteler ile vakıf ve özel meslek yüksek okullarında kalan kredilerin ücretlerini ödemek şartı ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir” hükmü yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber