Ucuz mazot operasyonunda gümrük muhafaza amiri de tutuklandı

AYDIN Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ucuz mazot operasyonunun ikinci dalgasında gözaltına alınanlardan biri tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ucuz mazot operasyonunda gümrük muhafaza amiri de tutuklandı

Yaklaşık bir yıllık teknik takip sonucunda, merkezi Kuşadası'nda bulunan bir turizm şirketinin sahte belgelerle ucuz mazot alıp pahalıya sattığı iddiasıyla başlatılan “Transit” operasyonunun ikinci dalgası gümrüklere yönelik yapıldı. Aralarında şirketin Bodrum şubesinde çalışanlar, Bodrum'da görevli bir başkomiser, bir polis memuru ile üç gümrük memurunun bulunduğu 11 kişi, geçtiğimiz salı günü gözaltına alınarak Kuşadası'na getirildi. İki kişi ilk sorgularından sonra serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan şüphelilerden Gümrük Muhafaza Amiri M.E. “rüşvet almak vermek” suçlamasıyla tutuklandı. Bodrum Hudut kapısında görevli başkomiser P.H.Ö., Polis Memuru Z.M., Gümrük Muhafaza müdürü vekili H.T., Gümrük Muhafaza amiri T.A., görevliler Z.D., A.T., A.E. ile U.Ç., “en yakın karakola her gün gidip imza atmaları” koşuluyla adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında şu ana kadar turizm şirketinin kadın sahibi B.D'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmış oldu. Ucuz mazot dolandırıcılığı ile ilgili soruşturmanan devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber