Pargalı'ya ait olduğu sanılan mezara ziyaretçi akını

“Muhteşem Yüzyıl” adlı televizyon dizisinde Pargalı İbrahim Paşa’nın infaz sahnesini izleyen vatandaşlar, kendisine ait olduğu sanılan mezara akın etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pargalı'ya ait olduğu sanılan mezara ziyaretçi akını

Mezarın bakımsız olduğunu söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

“Muhteşem Yüzyıl” dizisinin önceki akşam ekrana gelen bölümünde, Osmanlı Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman'ın 13 yıl sadrazamlığını yapan Pargalı İbrahim Paşa'nın öldürülmesi üzerine vatandaşlar, Beyoğlu ilçesi Meclis-i Mebusan Caddesi üzerinde bulunan ve Pargalı İbrahim'e ait olduğu iddia edilen mezara akın etti. Diziyi izleyip infazın etkisinde kalan birçok kişi, mezara gidip Pargalı için dua ederken, kabrin bakımsızlığından şikayet ettiler.

Pargalı İbrahim Paşa'nın mezarını ziyaret ettiğini ifade eden bir vatandaş, “Buraya gelerek dua edenleri görmedim. Ancak buraya gelip birkaç şey bağlamışlar. O bağladıkları şeyleri çözdüler” dedi.

3 ay öncesine kadar mezarın kime ait olduğunu bilmediği ifade eden Rıza Yılmaz ise, "Gaziosmanpaşa'dan 4 kişi geldi, burayı söylediler. Bu mezarın Pargalı İbrahim Paşa'ya ait olduğunu söylediler. Ben de öyle biliyorum. Pargalı'nın mezarının burada olduğunu bilmiyorlar. Bilenler gelip dua okuyup gidiyorlar” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber