CHP'li Baydar Didim'de muhtarlarla biraya geldi

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr Metin Lütfi Baydar Didim'deki köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 19:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
CHP'li Baydar Didim'de muhtarlarla biraya geldi

Baydar muhtarların sorunun dinlemek için Didim'de olduğunu belirterek, AKP hükümetinin muhtarları bitirme gayreti içinde olduğunu ileri sürdü.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr Metin Lütfi Baydar Didim'deki köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Meandros Köy sofrasında düzenlenen toplantıda

Baydar'a CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri

ve ilçe yöneticileri eşlik ederken, toplantıya Didim merkezdeki 9 mahalle muhtarı ile 5 köyün muhtarı katıldı. Toplantıda konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın Muhtarlarla geniş tabanlı ve sorunları görüşmek amacıyla toplantıyı düzenlediklerini belirterek, Aydın'ın Büyükşehir'e dönüşmesinin ardından yaşanacak süreçle ilgili bilgilendirme yapılması noktasında fikir alış verişinde bulunulacağını söyledi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Aydın'ın Büyükşehir Belediyesine dönüşmesinin ardından köylerin ve beldelerin Didim'in birer mahallesine dönüşeceğini, kaydederek "Bu çalışma köyler için iyi oldu; Didim merkezde olduğu gibi köylerinde hizmetini biz vereceğiz ve bunu da aslanlar gibi yapacağız. Altyapı, temizlik işleri vs konularda rahat edeceksiniz."dedi.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr Metin Lütfi Baydar ise konuşmasında Muhtarlık konumunun köyde yada beldede halkın gözündeki değeri noktasında tespitlerde bulundu. Muhtarlık kavramının AK Parti hükümeti döneminde içinin boşaltıldığını ileri süren Baydar "AKP'nin 2023 planında siz yoksunuz; gerçi onlar 2015'te iktidar da olamayacağı için rahat olun ama onların kafasında bu var. Artık sizin yaptığınız işleri Nüfus Müdürlükleri yapıyor; sizler adı kalan ama işlemi olmayan bir konuma sokuldunuz. Sizi kandırıyorlar, onların kafasında sizler yoksunuz."dedi.

Aydın'ın Bütünşehir değil Büyükşehir olması gerektiğini dile getirmelerine rağmen Aydın'ın İl genelini kapsayan ve Bütünşehir olarak kabul edilmesi durumunun tepkilere neden olduğunu da ileri süren Baydar "Yüzlerce yıllık beldeleri kapattılar. 2015 seçimlerinde ben iddia ediyorum AKP Aydın'da köylerden ve beldelerden şamarı yiyecek ve onun sesi Ankara'dan duyulacak" diye konuştu.

Düzenlenen toplantıda ise muhtarlar köylerinde yaşadıkları sorunları dile getirerek, izlenen süreçle ilgili bilgiler aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber