Bingöl'de, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası

Memur-Sen Konfederasyonu'nca kıllık kıyafet serbestisi için başlatılan "Özgürlük için 10 milyon imza" kampanyası kapsamında, Bingöl'de stant kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası

Memur-Sen Konfederasyonu'nca kıllık kıyafet serbestisi için başlatılan "Özgürlük için 10 milyon imza" kampanyası kapsamında, Bingöl'de stant kuruldu.

Genç Caddesi'nde kurulan stantlarda vatandaşlar açılan dosyalara imza atarak kampanyaya destek verdi.

İlk imzayı atarak Bingöl'deki kampanyayı başlatan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, burada yaptığı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu olarak, temel hak ve özgürlükleri savunarak, her zaman haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını ifade ederek, başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda bile dik duruşlarından taviz vermeden mücadelelerine devam ettiklerini söyledi.

Çelik, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmaların da her zaman karşısında durduk. Bugün bu çalışmalarımıza, milletimizi de dahil ederek,

'Özgürlük için 10 Milyon İmza' kampanyasını başlatıyoruz. Düzenlediğimiz kampanya ile 30 gün boyunca toplayacağımız imzaları başbakanlık, cumhurbaşkanlığı, TBMM ve siyasi partilere göndereceğiz. Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, anayasa ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber