Ordudan atılanlara yeni kadro haberleri doğru değil

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordudan atılanlara yeni kadro haberleri doğru değil

18 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazetede "Kamu Personeli Genel Tebliği (Seri No: 3)" yayınlanmıştır.

Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanan bu tebliğin dayandığı 6191 sayılı Kanun 22/03/2011 Resmi Gazetede yayımlanmıştır. 2011 yılında, bu kanuni düzenlemeden yararlanmak isteyen ordudan atılmış askeri personelin 60 gün içinde Milli Savunma Bakanlığına başvurması istenmiştir. Başvurular yapılmış ve atamalar tamamlanmıştır.

18 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan tebliğ, atama sonrasında kamu kurumlarından gelen sorunlu konuları çözmeye yönelik açıklamaları içermektedir. Yeni kadro hakkı getirmemektedir. Kadro hakları kanunlar ile gelir. Tebliğler yeni bir hak sunmaz, varolan hakkı açıklar.

Bu bağlamda; aşağıda bazı medya organlarında yer alan haber yanlıştır.


Ordudan atılan askere yeni kadro

YAŞ, kararlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen askeri personel, araştırmacı kadrosuyla geri dönebilecek. Milli Savunma Bakanlığı, işe dönecek personel için 2 bin araştırmacı kadrosu açtı.

Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ordudan atılanlara dönüş imkanı geliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden son 40 yıl içinde Yüksek Askeri Şura kararı ya da yargı denetimine kapalı işlemlerle atılan askeri personel için araştırmacı kadrosu açıldı.

TSK ile ilişiği kesilen askeri personelin araştırmacı kadrosuyla atanmalarına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenleme, 12 Mart 1971'den 22 Mart 2011 tarihine kadar ordudan atılanları kapsıyor. Ancak kimlerin hak sahibi olduğuna Milli Savunma Bakanlığı karar verecek.

Hak sahibi olarak belirlenenlerin atamaları Devlet Personel Başkanlığı'nca yapılacak.

Araştırmacı kadrosuyla kurumlarında göreve başlayan personelin kurum değiştirmesi, istifası, vefatı veya herhangi bir nedenle kadronun boşalması halinde bu kadro iptal edilmiş sayılacak.

Milli Savunma Bakanlığı, sözkonusu kişilerin geri döneceği araştırmacı kadrosunu ise 2 bin olarak belirledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber