Gümrük'te, bilgisayar işletmenliği kadroları da boş kalabilir

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 1791 kişilik kadro ilanı için eleştiriler devam ediyor. Ancak bakanlık şu ana kadar bir açıklama yapmadı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2013 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük'te, bilgisayar işletmenliği kadroları da boş kalabilir

Geçen hafta yayımladığımız haberde, 70 üzeri puan alan aday sayısı çok az olmasına rağmen, grafik mezunları ve güzel sanatlar mezunları için belirlenen puanın yanlış olduğuna dikkat çekmiştik.

Bugün adayların 2. bir eleştirisi daha gündeme geldi. Buna bilgisayar İşletmenliği kadrolarında, Bakanlık bazı bölümlere torpil geçmiş. Toplam mezun sayısı 100'ü bulmayan bazı bölümlere 80 kişilik kadro açıldı.

Bu kadrolara başvuru hakkı tanınmayan bölüm mezunları, Bakanlık bürokratlarının hangi tanıdıklarına torpil geçildiğinin açıklanmasını istiyor.


Bakanlık'a yüzlerce dilekçe gönderildi

Kadroların boş kalmasından kaygı duyan adaylar aşağıda yer alan içerikte yüzlerce dilekçe gönderdiler:

"Merhaba;

Memurlar.net ilan yayınına göre Gümrük bakanlıgına ait 17 ocak 2013 tarihinde başvurusu başlayan personel alımı ilanında bilgisayar işletmeni ünvanı 80 kişi taşra ilanında bilgisayar işletmeni ünvanında nitelikler için sadece şu bölümlere yer verilmiştir:'Meslek Yüksekokullarının, Bilgisayar Operatörlüğü. Bilgisayar, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikeriiği, Bilgi İşlem programlannın birinden mezun olmak'

Ancak belirttiğiniz bölümler çok eski bölümler olduğu için artık aynı bölümlerden eğitim veren hiçbir üniversite yok. Sadece bilgisayar operatörlüğü , Dumlupınar üniversitesinde mevcut olup , o bölümünde mezun sayısının çok az olduğunu belirtmek istiyoruz.

Toplam 80 bilgisayar işletmneliği kadrosu için tek üniversiteden sadece tek bir bölümden alım yapılması gerçek bilgisayar bölümlerinden mezun olan yüzlerce kişiyi mağdur edecektir.

Ayrıca sizin belirttiğiniz bölümlerden ,KPSS B puanı olarak 70 puanın üstünde alan yaklaşık 30 kişidir . Bizlerinde başvurabilmeleri adına Bilgisayar işletmenliği talebiniz için, "mezunu hiç olmayan bölümler" yerine on binlerce mezun veren "Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama" / "Bilgisayar Programcılığı" bölümlerini ekleyerek yerinde bir düzeltme yapmış olucaksınız .

Gerekli düzeltmenin yapılmasını arz ederim. "

70 puan üstü aday sayısı teyit edilmeli

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ÖSYM ile görüşerek bilgisayar işletmenliği kadrosu için istenen bölümlerden 70 üstü puana sahip aday sayısını öğrenerek hem adayların kaygısını giderebilir hem de adaylar haklı ise ilanda düzeltme yaparak kadroların boş kalmasını önleyebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber