Eylemcinin ısrarı polisi ikna etti

Denizli'de, Türkiye genelinde, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfedarasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği'nin (Ttb) birlikte düzenlediği 'Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi' eyleminde polisin grubu yürütmeme kararı üzerine oturma eylemi yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eylemcinin ısrarı polisi ikna etti

Grubun ısrarı üzerine polis yürüyüşe izin verdi. Yaklaşık 300 kişilik grup, Candoğan Parkı'ndan Çınar Meydanı'na kadar yürüdü ve ortak açıklamayı yaptı.

TMMOB, KESK, Ttb ve DİSK'in ülke genelinde düzenlediği 'Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi' eylemine Denizli'de yaklaşık 300 kişi katıldı. Candoğan Parkı önünde toplanan grup, Gazi Bulvarı'nı takiben Çınar Meydanı'na yürümek istedi. Polis yetkilileri grubun yürümesine izin vermedi, sadece basın açıklaması yapabileceklerini söyledi. Grup yürümekte ısrar edince Çevik Kuvvet Ekipleri caddede barikat kurdu ve grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine eylem yapan 300 kişi oturma eylemi yaptı ve ıslıklarla polisin tavrını proteste etti. Grubun ısrarı üzerine yapılan görüşmeler sonucu yarım saat sonra yürüyüşe izin verildi. 300 kişilik grup Çınar Meydanı'na kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı.

Çınar Meydanı'nda ortak açıklamayı TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Olcay Ulutaş yaptı. Ulutaş, "AK Parti Hükümeti'nin görev edindiği taşeronluk rolü ile ABD'nin bölgesel işbirlikçisi olma ısrarını sürdürmesi, ülkemizi Suriye'deki iç savaşın merkez üssü haline getirmekte. Emperyalizmin cephe ülkesi olarak konumlandırmaktadır. Bugüne kadar Suriye'deki farklı etnik ve mezheplere yönelik tehditleri körükleyerek iç savaş ortamını yaratan silahlı çeteler, AK Parti Hükümeti'nin kararları ile desteklenmiş, askeri eğitim kampları ve istihbarat bürolarıyla savaşa geniş olanaklar sunmuştur. Bizler anti-emperyalist emek ve meslek örgütleri olarak, ülkemizin NATO üsleriyle ve ABD'nin kanlı savaşa hazırlık yaptığı askeri üsleriyle kuşatılmasına, emperyalizmin maşası haline gelerek komşularıyla savaşın eşiğine gelmesine, kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüşmesine asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber