Muğla Üniversitesi'nde satırlı kavga!..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2005 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi'nde karşıt görüşlü 2 grup arasında çıkan kavgada, 1 öğrenci satırla ağır yaralandı.

Muğla Üniversitesi kampüsünde 2 grup arasında yaşanan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

Taş, bıçak ve satırların kullanıldığı kavgada, bir öğrenci satırla ağır yaralandı. Yaralanan öğrenci, 112 Acil Yardım ekiplerince Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olayın ardından üniversiteye jandarma komando robocop timleri çağrıldı.

Jandarma timlerinin komutanı, karşıt görüşteki öğrenci gruplarının temsilcileriyle bir süre görüşerek dağılmalarını istedi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından gruplar, sessizce dağıldı.

Olaylar sırasında, kültür merkezi ve yemekhanenin bulunduğu binanın ön kapısının camları kırıldı.

Camları kırılan binanın girişinde incelemelerde bulunan Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla kent merkezinde ve üniversitede yaşanan olaylarda biri ağır olmak üzere 7 öğrencinin yaralandığını bildirdi.

Prof. Dr. Gündoğan, olayların sebebinin iki grup arasında kent merkezinde yaşanan tartışmalar olduğunu belirterek, "Üniversite yönetimi ve jandarma, gerekli soruşturmaları başlattı. Bugüne kadar Muğla Üniversitesi'nde bu tür olaylar yaşanmadı. Olayların sorumluları hakkında gerekli idari işlem mutlaka yapılacaktır" dedi.

Bu arada, karşıt gruplardan birinin üyeleri, jandarma ekiplerinin üniversiteye gelişi sırasında İstiklal Marşı'nı okudular ve "En büyük asker bizim asker" diye slogan attılar.
Üniversiteye giriş ve çıkışların kontrollü yapıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber