Ergin: Düşündüğünü yazan cezaevinde olmamalı

Adalet Sadullah Ergin, "Düşündüğünü ifade etmekten, yazmaktan dolayı bir tek kişinin bile cezaevinde olmasını kabul edemeyiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Belçika'dan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Joelle Milquet, Adalet Bakanı Annemie Turtelbloom ve göçmenler ve entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Maggie De Block ile önce ikili sonra ortak toplantı yaptı.

Toplantıların ardından Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Adalet Bakanı Ergin, düşündüğünü ifade etmekten dolayı, düşüncelerini yazmaktan dolayı bir tek kişinin bile cezaevinde olmasını kabul edemeyeceklerini belirterek,

"Ancak uluslararası kuruluşlarda adı geçen ve gazetecilik yaptıkları için cezaevinde olduğu belirtilen isimlerden birçoğuna ait kesinleşmiş mahkumiyet kararları var. Bu mahkumiyet kararları yazı yazmaktan, düşüncelerini ifade etmekten dolayı değil.

Bunların içerisinde banka soymak, bombalama eyleminde bulunmak, polis ve bekçi öldürmek ve işletme sahiplerini silahla tehdit ederek haraç toplamak gibi fiillerin de olduğuna dikkatinizi çekerim. Bu tip adi suçları, teröre ve şiddete dayalı eylemlerde bulunanları kimse gazeteci diye önümüze getirmesin" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber