Bodrum'da kaçak operasyonu

Bodrum'da kaçak yollarla tekne ile Yunanistan'a gitmeye çalıştığı iddia edilen ve denize düşen yabancı uyruklu kişi hayatını kaybetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2013 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bodrum'da kaçak operasyonu

Bodrum'da kaçak yollarla tekne ile Yunanistan'a gitmeye çalıştığı iddia edilen ve denize düşen yabancı uyruklu kişi hayatını kaybetti.

İlçeye bağlı Ortakent-Yahşi beldesi Kabakum Plajında kaçak yollarla Yunan Adalarına gitmeye çalışan kişilerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye giden jandarma ekipleri, plajda bir erkek cesedi ile 1'i kadın 4 kişi bulunduğunu gördü.

Tekne ile Yunan Adalarına gitmeye çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklulardan Irak uyruklu olduğu sanılan bir kişinin denize düşmesi sonucu boğulduğu, teknenin de motorunun parçalanması sonucu sahile vurduğu anlaşıldı.

Kaçaklar, yapılan incelemelerin ardından jandarma aracı ile Bodrum İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü. Yabancı uyruklu kişinin cesedi ise cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından kimlik tespiti ve kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, 4 kaçağın ifadelerine başvurarak olaya karışan kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bu arada kaçakların Yunan Adalarına gitmeye çalıştıkları ve yaklaşık 5 metre uzunluğunda olan teknenin motor kısmının parçalandığı ve kullanılamaz hale geldiği gözlendi. Tekne içerisinde çok sayıda can yeleği ve şişelere konulmuş akaryakıt olduğu görüldü.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber