YÖK artık 'hack'lenmeyecek

Siber saldırıların hedef olan YÖK, ulusal siber güvenlik kalkanına dahil olmak için sistem hazırlıklarına başladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Ocak 2013 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siber güvenlik kalkanına geçmeyi planlayan YÖK, bu kapsamda kurumdaki bütün sistemlerini yeni baştan yenileyecek. Yine bu kapsamda çalışan personelin bilgisayarlarındaki sisteme giriş şifreleri 45 günde, gizli dosyaların olduğu birimin şifreleri ise 15 günde bir değişecek. YÖK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Ulusal Siber Erken Uyarı ve Müdahale Merkezi'ne dahil olacak.

YÖK hacklenme üzerine tüm ağlara bağlı sistemlerini siber saldırılarak karşı yenileyerek kalkan oluşturacak. Özellikle gizli dosyaların olduğu birimlerdeki bilgisayarlar ağdan uzak tutularak internet saldırılarının önüne geçilecek. Öte yandan YÖK içinde çalışan personelin sistem şifreleri 45 günde bir değiştirilecek. Gizli dosyaların bulunduğu birimin şifreleri ise 15 günde kendini yenileyecek.


*Redhack, YÖK'ün arşivini hackledi.


SİBER SAVUNMA

Yeni süreçte YÖK, TÜBİTAK ve diğer kamu kurumları ile koordineli olarak siber güvenlik alanında faaliyetlerini yürütecek. Bu kapsamda YÖK'ün kullandığı siber ortamda bulunan tüm sistemlerin siber savunması yapılacak. Ayrıca YÖK, hacklenme olaylarına karşı 7/24 esasına göre müdahale edilebilecek ve kullanılan ağlarda düzenli olarak siber güvenlik denetimlerinde geçirilerek sistem üzerinde testler yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber