İSKİ yıkım ekiplerini pompalı tüfekle karşıladı

Haber Giriş : 15 Kasım 2005 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pendik Emirli köyünde, İSKİ tarafından istimlak edilecek olan 3 evin sahibi, lastiklerle ateş yakıp, evlerinin bulunduğu sokaklara kamyonlarla barikatlar kurarak yıkıma engel oldu. Ellerinde testere ve baltalar bulunan kadınlar, yıkım yerine kurt köpekleriyle gelen İSKİ ekiplerine engel olmaya çalıştı.

Pendik Emirli köyünde, İSKİ tarafından istimlak edilecek olan evlerin sahibi, 3 dönümlük arazilere öngörülen 6 ile 8,5 milyar lira arasındaki istimlak bedellerinin az olduğunu belirterek, yıkıma engel oldu. Bazı ev sahipleri evlerinin önünde lastik yakıp kamyonlarla barikat kurarken, bazı kadınlar da, ellerinde testere ve baltalarla köpekler eşliğinde gelen İSKİ ekiplerine karşı çıktı. Kurtköy Jandarma ekipleri de güvenlik amacıyla olay yerinde hazır bulundu. Yıkım sırasında 4 katlı bir evin çatısına çıkan bir köylü, elindeki pompalı silahla çatıda sonuna kadar direneceklerini ve haklarını alacaklarını söyledi. Büyük bir Türk bayrağı asılı olan evin çatısında elinde silahla bekleyen vatandaş ve yanındaki arkadaşı, İSKİ ekiplerinin çekilmesiyle çatıdan aşağı indi. Oldukça kalabalık bir ekip ve kurt köpekleri eşliğinde yıkıma gelen İSKİ ekipleri, gördükleri direniş karşısında yıkımı iptal ederek geri döndü.

Evi istimlak edilen Ahmet Ağırbaş, "Buraya 6,5 milyar istimlak bedeli koymuşlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Ben daha istimlak için tapumu tescil bile ettirmedim. Yıkıma geldiler, yıkım gerekçesi olarak da havzanın kirlenmesini gösteriyorlar. Ancak bizim atık sularımız içme suyu havzasına gitmiyor. Herhangi bir havza kirliliğine neden olmuyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi. Olay yerinde hazır bulunan Kurtköy Jandarma ekipleri, köylülerden ateşlerin söndürülmesini istedi. İSKİ ekiplerinin gittiğini gören ikamet sahipleri, ateşleri söndürdü.

Emirli köyündeki yıkım bekleyişi devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber