Ankara'daki YÖK'ü protesto eylemine suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2005 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da 7 Kasım'da YÖK'ü protesto eylemine müdahale eden emniyet görevlileri ve bazı basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gençlik Federasyonu üyesi bir grup, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek Müracaat Savcılığı'na suç duyurusu dilekçelerini verdiler.

Ortak metin içeren suç duyurusu dilekçelerinde, YÖK'ü protesto etmek amacıyla Kızılay'da basın açıklaması yapmak isteyen gruba, Ziya Gökalp Bulvarı'nda polis tarafından müdahale edildiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin cop ve gaz bombası kullanarak 49 kişiyi gözaltına aldığı anlatılan dilekçelerde, "gözaltı sırasında orantısız ve aşırı güç kullanıldığı" iddia edildi. Dilekçelerde, söz konusu emniyet mensuplarının yapılacak soruşturmayla belirlenerek, haklarında "görevi kötüye kullanmak", "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetini kullanmayı engelleme" ve "işkence" suçlarından soruşturma başlatılması talep edildi.

Dilekçelerde ayrıca, bazı basın yayın organlarının "terör örgütü destekli eylem yapıldığı" yönünde haberlere yer verdikleri ve gözaltındakilerin kimliklerini açıkladıkları anlatıldı.

Söz konusu haberlerle, gözaltındakilerin suçlu ilan edildiği savunulan dilekçelerde, Star TV, Flash TV, Milliyet, Takvim ve diğer bazı basın kuruluşları hakkında da "adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüs" ve "suç uydurma" suçlarından yasal işlem yapılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber