Şemdinli olayları İstanbul'a sıçradı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2005 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazi mahallesi'nde eylem, Kağıthane'de İETT otobüsü yakıldı

Gaziosmanpaşa'da yüzleri maskeli bir grup, Gazi Mahallesi'nde yollara kurdukları barikatları yakarak gösteri yaptı. Polisin müdahale etmediği grup, daha sonra ara sokaklara girerek dağıldı. Kağıthane'de de bir İETT otobüsü molotof kokteyli atılarak yakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Gazi Mahallesi ara sokaklarında toplanan ve MLKP'li olduğu öğrenilen yüzleri maskeli 30 kişilik bir grup, Şemdinli ve Yüksekova'da yaşanan olayları protesto eden sloganlar attı. Grup üyeleri, pazar tezgahlarından bir barikat kurarak bunları ateşe verdi. Bir süre slogan atan grup daha sonra ara sokaklara girerek dağıldı. Polis, göstericilere müdahale etmedi.

Öte yandan, aynı saatlerde Kağıthane Nurtepe Sokullu Caddesi'nde toplanan başka bir grup da yoldan geçen İETT otobüsüne molotof kokteyli attı. Atılan molotoflarla tutuşan otobüste çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.


İstanbul'da bir grup, İETT otobüsünü yaktı

Kağıthane'de yüzleri maskeli bir grup, İETT otobüsünü ateşe verdi.

Nurtepe Mahallesi'nde Sabri Kırkbaş yönetimindeki Taksim-Güzeltepe hattında çalışan 34 MLY 59 plakalı körüklü belediye otobüsü, maskeli kişilerce durduruldu.

Kırkbaş'ı aşağıya indiren bu kişiler, camlarını sopalarla kırdıkları otobüsü molotofkokteyli atarak ateşe verdi.

Otobüsteki yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, gruptakiler Şemdinli'deki olayları protesto eden sloganlar attıktan sonra kaçtı.

Öte yandan, Gazi Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, pazar tahtalarını ateşe verdi.

Yasadışı slogan atan bu kişiler, polis ekiplerinin olay yerine gelmesiyle ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber