MEB, 1 kişi için 81 ile yazı yazmayı bırakmalı

Özel eğitim ve rahabilitasyon merkezlerinde görevli bir personel ceza aldığında, bu ceza her il tarafından diğer 80 il'e resmi yazıyla bildirilmektedir. MEB'in bir yazılımla bu gereksiz bürokrasiyi bitirmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2013 16:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB, 1 kişi için 81 ile yazı yazmayı bırakmalı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yaklaşık 1700-1800 arası “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi” ile “Özel Eğitim Kursu” mevcut olup, bu tarz kurslarda ceza alan personeller ciddi bir sıkıntı oluşmaktadır.

Diyelim ki, A ilinde herhangi bir rehabilitasyon merkezinde görev yapan kişi, derse gelmeyen bir öğrenciye fatura kesildiğinde, kurum çalışanı eğitim alan bireyi derse gelmiş gibi gösterip; evrakı imzalıyor. Yapılan bu işlemi il denetmenleri açığa çıkardıklarında olayı gerçekleştiren kişi/kişilere 1 yıllığına özel kurumlarda müdürlük, öğretmenlik, kuruculuk vb. görevler verilmemesi hususunda valilik oluru alıyorlar. Alınan Valilik Olurlarını 81 il valiliğine, valilikler ilçelere, ilçeler ise ilgili kurumlara göndermektedirler.

Bu işlem için hem illerde hem ilçelerde yüzlerce memur gereksiz yere meşgul edilmektedir. Bu durum denetim yapılmasını ciddi anlamda zorlaştırmaktadır. Cezalı kişi/kişiler bir süre geçtikten sonra "B" ilinde özel bir kurumda göreve başlasa ciddi bir sıkıntı oluşturacaktır. Bu nedenle, özel kurumda çalışamaz, müdür olamaz, kurucu olamaz vb. şekilde ceza alan bir kişiler MEBBİS üzerinden yasaklanmalıdır. Yüksek Seçim Kurulunda oy kullanamayacak kişiler sistem üzerinden engellenir ve yasaklı kişi askıya düşmez. Milli Eğitim Bakanlığında benzer bir sistem oluşturulup, özel kurumlarda görev almak isteyen kişinin T.C. Kimlik Numarası girildiği an kendisine görev verilemeyeceği uyarısı çıkmalıdır.

Böylece her bir kişi için yazılan bu yazı trafiği ortadan kalkacak binlerce kâğıt ve toner israfının önüne geçilecektir. Devleti bilerek zarara uğratan kişilere 1 yıl özel kurumlarda görev verilmemesi cezası da azdır. Hem bu ceza sınırı yükseltilmelidir hem de bu kişiler belirli bir zaman devlet memuru olmamalıdır. Cezalar caydırıcı olmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber