Zabıta, parasını sayan emekliyi dilenci diye merkeze götürdü

Haber Giriş : 17 Kasım 2005 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da, bir bankanın otomotik para çekme makinesinden (ATM) maaşından 50 YTL çeken 62 yaşındaki Ali Yurttutan, sokakta parasını sayarken yanına gelen zabıta ekiplerince, dilenci zannedilerek minibüse bindirilip merekeze götürüldü

Yurttutan, halk gününde zabıta ekiplerini Vali Kemal Yazıcıoğlu'na şikayet etti.

Süleyman Felek Caddesi'ndeki Ziraat Bankası'na ait ATM'den geçen hafta 50 YTL çeken, işçi emeklisi 4 çocuk babası Ali Yurttutan, yere oturup parasını sayarken iddialara göre yanına Ordu Belediyesi Zabıta ekipleri geldi. Zabıta memurları, dilenci zannettiği Yurttutan'ı apar topar minibüse bindirerek belediyeye götürdü ve üzerinden çıkan toplam 52 YTL'ye el koydu. Zabıtaları kendisinin dilenci olmadığına bir türlü ikna edemeyen Yurttutan, parasını da geri alamadı.

Bugün 15 günde bir yapılan Ordu Valiliği'nin halk gününe katılan Ali Yurttutan, başından geçen ilginç olayı Vali Kemal Yazıcıoğlu'na anlatarak yardım istedi. Zabıtaları Vali Yazıcıoğlu'ya şikayet eden Ali Yurttutan, "Kendime ayakkabı almak için ATM'den 50 YTL çektim. Daha sonra yorulduğum için yere oturup paramı saymaya başladığım sırada zabıtalar yanıma gelerek bana "Sen dilenci misin?' diye sordu. "Değilim' dedim ama bana inanmadılar. Beni minibüse bindirdiler, çektiğim parayla birlikte cebimdeki 2 YTL'yi aldılar. Paramı da geri alamadım. Bana yardım edin" dedi.

Anlatılanları şaşkınlık içinde dinleyen Vali Kemal Yazıcıoğlu, olayı araştıracaklarını söyleyerek, "Bu nasıl iş böyle ben de anlamadım. Sokakta parasını sayan herkes dilenci mi olur?" diye konuştu. Daha sonra da İl İdare Kurulu Başkanı Celal Eker'e talimat veren Vali Yazıcıoğlu, Yurttutan'ın parasının verilmesini ve kendisine bir çift ayakkabı alınmasını istedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber